• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

8. Canlı Cerrahi Sempozyumu İstanbul’da Yapıldı

8. Canlı Cerrahi Sempozyumu İstanbul’da Yapıldı
Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), Katarakt ve Refraksiyon Cerrahisi Birimi'nin gelenekselleşen Canlı Cerrahi Sempozyumu bu sene 20-21 Şubat tarihlerinde İstanbul...

Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), Katarakt ve Refraksiyon Cerrahisi Birimi'nin gelenekselleşen Canlı Cerrahi Sempozyumu bu sene 20-21 Şubat tarihlerinde İstanbul Grand Cevahir Otel Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Bu sene 8'incisi düzenlenen sempozyumda deneyimli uzmanlardan Katarakt ve Refraksiyon Cerrahisi'ndeki son gelişmeleri ve yeni teknikleri izleme imkanı sağlandı. Doktorların mezuniyet sonrası ve asistan eğitiminde önemli yer tutan sempozyumunda bu senede canlı katarakt ve refraktif cerrahi uygulamaları, video sunuları, interaktif tartışma ve e-poster uygulamaları yer aldı. Sempozyumda 16 canlı cerrahi, 8 tane video katarakt ve refraksiyon cerrahisi gösterimi yapıldı.

Sempozyumda yapılan ameliyatlara katılan Katarakt ve Refraksiyon Birimi Başkanı Op. Dr. M. Necdet Cinhüseyinoğlu canlı cerrahinin ne olduğuna dair şu bilgileri verdi: "Canlı cerrahi meslektaşlarımızın s ameliyatlar ameliyathanede yapılırken aynı anda sempozyum salonundan naklen izlenmesi şeklinde bir yayın oluyor. Meslektaşlarımızda burada interaktif olarak salondan katılıyor. Salondaki konuşmaları ameliyat yapan cerrah duyuyor. Cerrahın konuşması izleyiciler ve dinleyiciler tarafından duyuluyor. Canlı yayın izleyiciler tarafından saniye saniye izlenmektedir. Birden fazla kamera kullanıyoruz. Ameliyat mikroskobunun kamerası direkt gözü, yandan aktüel kamera kullanarak cerrahın elinin hareketini ve kullandığı malzemeler izleniyor. Böylece salonda izlerken sanki ameliyathanede gibi hissediyoruz. Eğitimde bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu toplantılara meslektaşlarımızın ilgisi yüksek oranda olmaktadır".

'CANLI CERRAHİ İLE VİDEOLARDAKİ AMELİYATLAR FARKLI'

Canlı cerrahi ile videolardaki ameliyatların farklı olduğuna vurgu yapan Op. Dr. Cinhüseyinoğlu, "Bazı sitelerde ameliyat videoları oluyor. Bunlar ameliyatın tamamını göstermiyor. Sadece önemli yerlerini gösteren kısımlar yer alıyor. Bu yüzden canlı cerrahi kadar eğitici olmuyor. Katarakt ve Refraktif Cerrahi alanında deneyimli uzmanlarımız bu cerrahilere davet ediliyor. Katarakt ve Refraksiyon Cerrahisi Birimi olarak aktif üyelerimize bu görevi veriyoruz" dedi.

"TÜRK OFTALMOLOJİ DERNEĞİ ÇOK ESKİ DERNEK'

Çukurova Üniversitesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Reha Ersöz, derneklerine Türkiye'deki tüm göz hekimlerinin üye olduğu, göz hastalıkları birimini ve alanını temsil eden tek uzmanlık derneği olduğunu belirtti. Derneğin 1928 yılında kurulduğunu ve çok eski dernek olduğu bilgisi verdi. Prof. Dr. Ersöz, "Türkiye'deki uzmanlık dernekleri arasında en eski derneklerden bir tanesidir. Cumhuriyetin hemen sonrasında kurulmuştur.Bugün itibariyle 4 bin 200'ün üzerinde üyemiz vardır. Göz hastalıkları alanında çalışan tüm hekimler, uzmanlar ve asistanlar derneğimizin üyesi olabilirler. Derneğimiz 8 şube halinde çalışmaktadır" diye konuştu.

Derneğin toplantıları ve faaliyetlerinden bahseden Prof. Dr. Ersöz, "Bir genel merkez buna bağlı 8 şubeniz vardır. Anadolu'nun tüm bölgeleri bu 8 şubenin kapsama alanı içindedir. Şubelerimiz her ay aylık toplantı yapmakla yükümlüdür. Belirli sürelerde bulundukları bölgelerde sempozyum ve kurs adı altında bütün Türkiye'ye hitap eden toplantılar yapılır. Birimlerimizde kendi alanlarında örneğin: glokom birimi, kornea birimi, şaşılık birimi toplantılar düzenlerler. Bunlar yılda 1 kez yaptığımız hem ulusal kongrede hem de ayrı bağımsız toplantılar tarzında olur. Yılda 1 kere yapılan ulusal kongreye 2 bin 500 civarında hekimimiz yani ülkemizde çalışan göz hekimlerinin yarısından çoğu bu toplantılara her yıl iştirak eder" şeklinde konuştu.

Derneğin bir meslek kuruluşu ve uzmanlık kurumu olduğunu belirten Prof. Dr. Ersöz sözlerine şöyle devam etti: "Göz hastalıklarında uzmanlık alanındaki ülke sağlığını ilgilendiren, halkımızın sağlığını ilgilendiren, meslektaşlarımız ilgilendiren her alanda biz faaliyet gösteririz. Bu faaliyetler kimi zaman halkımızı rencide eden yada göz sağlığını tehlikeye koyan, hekimlerimizi zor durumda bırakan kampanyalar, yanıltıcı reklamlar, hastaları olumsuz yönde etkileyecek tıp dışı uygulamalar, etik dışı uygulamalar bizim başlıca mücadele ettiğimiz alanlardır. Resmi makamlara biz danışmanlık yaparız'.

8. Canlı Cerrahi Sempozyumu İstanbul’da Yapıldı

8. Canlı Cerrahi Sempozyumu İstanbul’da Yapıldı

8. Canlı Cerrahi Sempozyumu İstanbul’da Yapıldı

8. Canlı Cerrahi Sempozyumu İstanbul’da Yapıldı

8. Canlı Cerrahi Sempozyumu İstanbul’da Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim