• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

8 bin İsrail askeri bebek çocuk demeden

8 bin İsrail askeri bebek çocuk demeden
Gazze gece boyu karadan, havadan ve denizden ağır bombardıman altındaydı. Şu ana kadar biri 5 aylık bebek, biri çocuk 12 kişi öldü can verdi, çok sayıda yaralı var.
İsrail Başbakanı Netanyahu akşam saatlerinde orduya kara herakatı için emir verdi. İsrail saat 22.00'de Gazze'nin güney sınırındaki vatandaşlarına sığınaklara girmeleri için çağrı yaptı. Saat 22.45 sularında da Gazze'ye yönelik, karadan, havadan ve denizden ağır bombardıman başladı. 
 
Bombardımanla beraber 8 bin asker de tanklar eşliğinde kuzey ve doğudan Gazze'ye girdi. 
 
Gece boyunca 19 Filistinli öldü

El Cezire, İsrail'in Gazze'ye kara harekatının başlamasının ardından gece boyunca 19 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Harekat sırasında 1 İsrail askeri öldü, 2 asker hafif yaralandı.

Haberde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 259'a ulaştığı, en az 1900 kişinin yaralandığı belirtildi.

El Cezire muhabirlerinden Nicole Johnston, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, "Gazze'nin merkezindeki 'Al Jowra'nın binası saat 07.00'de 3 kez vuruldu. Bu binada basın kuruluşlarının ofisleri bulunuyor. Bizim binamıza uzak değil" bilgisini verdi.

'5 aylık bebek öldü'
 
Al Jazeera'nin görüştüğü Gazze'deki görgü tanıkları özellikle denizden çok yoğun bombardıman altında olduklarını, İsrail askerlerine Hamas'a bağlı Kassam Tugayları'nın karşılık verdiğini kaydetti.
 
Gazze’nin doğusunda bulunan Şucaiye mahallesi en fazla bombalanan bölgelerden biri. Burada İsrail'in top atışları nedeniyle biri çocuk, biri bebek, dokuz Filistinli öldü. 
 
Hayatını kaybeden beş aylık bebeğin cesedi, ailesinden altı yaralıyla birlikte Gazze'deki Vefa Hastanesine getirildi. 

Görgü tanıkları çok sayıda evin isabet aldığını belirtti. Ambulanslar yaralılara ulaşamıyor.
 
Bölgedeki bir çok hastane 10 gündür süren bombardıman nedeniyle kullanılamaz halde. Taşınabilen yaralılar Gazze'deki Vefa Hastanesine getiriliyor. 
 
İsrail’in Aşkelon bölgesinde sirenler çalıyor. İsrailliler sığınaklara girdi. 
 
Hamas'a bağlı Kassam Tugayları ile İsrail özel birlikleri arasında Gazze’nin kuzeyinde Han Yunus'ta da şiddetli çatışmalar var. Burada da üç Filistinli öldü. Böylece 7 Temmuz'dan beri ölenlerin sayısı ise 252'ye yükseldi. 
 
"Zehirli gaz" iddiası
 
Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in, Gazze'nin kuzeyi ve Refah kentinin Eş-Şevke bölgesine zehirli gazlarla düzenlediği saldırıda çok sayıda kişinin etkilendiğini bildirdi.
 
'Amacımıza ulaşana  kadar sürecek'
 
İsrail ordusu Filistinlilerin evlerini terk etmelerini istedi. Netanyahu, kara harekatının amacının Gazze'yle Mısır arasındaki yeraltı tünellerini yıkmak olduğunu açıkladı.

Netanyahu, "Operasyon amacına ulaşana, yani İsrail vatandaşları için daimi huzur sağlanana kadar devam edecek" dedi.
 
Şu ana kadar çatışmalarda bir askerinin öldüğünü duyuran İsrail ordusu, 18 bin yedek askeri de göreve çağırdı.
 
Hamas: İsrail bedelini ödeyecek
 
Kara haretının başlamasından kısa süre sonra açıklama yapan Hamas, İsrail'e bu saldırının bedelini ödeteceklerini bildirdi. Hamas Sözcüsü Fevzi Barhum, İsrail'in operasyonunun 'ahmakça' olduğunu belirterek bunun 'korkunç bir bedeli' olacağını kaydetti.
Hamas İsrail topraklarına dört adet füze ateşlendiğini de açıkladı.
 
Türkiye kaygılı
 
Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye kara harekatı başlatmasından kaygı duyulduğunu açıkladı. Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, hafta başında planlandığı gibi cuma akşam saatlerinde İstanbul'a gelecek; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşecek. 
 
İsrail ordusu kara harekatına böyle hazırlanmış
 
İsrail ordusu, resmi YouTube hesabından, askerlerinin Gazze’ye kara harekatı öncesi son hazırlıklarını gösteren bir video paylaştı. 
 
Gece görüş kamerasına yansıyan görüntülerde İsrail askerlerinin toplandığı, tankların harekata hazırlandığı, tanklardaki askerlerin son kontrolleri yaptığı görülüyor. Diğer görüntülerde de askerlerin yüzlerini boyamaları, silahlarını ve çantalarını hazırlamaları yer alıyor. 
 
 
Bir komutanın askerlerine, “Neden burada olduğumuzu ve ne yaptığımızı size açıklamam gerektiğini sanmıyorum. Eğitilme ve orduya seçilme sebebimizi yapmak için buradayız. İsrail devletini savunmak ve onun özgürlüğünü sağlama almak için buradayız. Hamas’ın havan toplarını sınırlarımızda bize ve ailelerimize fırlatmadan yaşamak için buradayız. Ne yaptığımıza inanıyorum ve bunun ülkemizin özgürlüğü için doğru olduğuna inanıyorum. Bu bir slogan değil, gerçek” açıklamasını yapması dikkat çekiyor.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim