• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

73,6 Milyon Epal Palet Üretildi

73,6 Milyon Epal Palet Üretildi
Avrupa Paletçiler Birliği (EPAL) bünyesinde üretim yapan palet üreticileri 2015 yılında rekor üretim artışı ile dünya palet pazarında ilk sıraya oturdu.

Avrupa Paletçiler Birliği (EPAL) bünyesinde üretim yapan palet üreticileri 2015 yılında rekor üretim artışı ile dünya palet pazarında ilk sıraya oturdu. Denetimden geçirilen yük paletleri arasında, EPAL lisanslı paletlerin üretiminde yüzde 11'e yakın artış sağlanırken, tamir edilen palet miktarında da bir önceki yıla göre yüzde 3 artış gerçekleşti.

EPAL Türkiye Komitesi (TEPAL) Başkanı Muzaffer Balcıoğlu, 2015 yılında EPAL paletlerinin üretiminde beklentilerin üzerinde artış sağlandığını belirterek, bir önceki yıla oranla yüzde 10,9 artışla 73,6 milyon ahşap palet üretildiğini açıkladı.

EPAL paletlerinin tamirinde de ciddi artış sağlandığını kaydeden Balcıoğlu, ortaya çıkan rakamları "olağanüstü" olarak değerlendirdi. Balcıoğlu, 2014 yılında 22.4 milyon olan tamir edilen ahşap palet sayısının 2015 yılında 23.6 milyona ulaşarak; global lojistik endüstrisiyle eşit değerde gelişme kaydedildiğini bildirdi. Balcıoğlu, 2015'teDünya genelinde üretim değerlerinin üç kat artarak, lojistik ve ambalajlama endüstrisinin genişleme rakamlarının çok üzerine çıktığına dikkat çekti.

TEPAL Başkanı Muzaffer Balcıoğlu, üretim ve tamir rakamlarındaki yükselişin, Avrupa'da Türkiye'nin yanı sıra Belçika, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Macaristan, İrlanda, İtalya, Litvanya, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, İspanya ve Ukrayna'daki artıştan kaynaklandığını açıkladı. Asya'da ise, EPAL paletlerinin üretim ve tamir rakamlarındaki artışta, Çin ve Güney Kore'deki üretim faaliyetlerinin etkili olduğunu dile getiren Balcıoğlu, "Üretim ve tamir rakamları EPAL için olağanüstü sonuç. Başarı; EPAL'e bağlı 15 ulusal komitenin, EPAL temsilcilerinin ve saha yöneticilerinin üstün takım çalışması ile sağlanmıştır. EPAL marka paletler, çevre dostu özelliği ile kalitesiyle, güvenirliğiyle dünya pazarının lideri olduğunu kanıtlamıştır. EPAL marka palet üretimi, artık her yıl istikrarlı bir şekilde aynı oranlarda artış sağlayacaktır" dedi.

73,6 Milyon Epal Palet Üretildi

73,6 Milyon Epal Palet Üretildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim