• BIST 9758.26
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

73 çift yeni yıla evlenerek girdi

73 çift yeni yıla evlenerek girdi
İzmir'de Konak Belediyesi'nce düzenlenen toplu nikah töreniyle 73 çift, yeni yıla evli girdi.

İzmir'de Konak Belediyesi'nce düzenlenen toplu nikah töreniyle 73 çift, yeni yıla evli girdi. Nikahları, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş kıydı.

Resmi nikahı olmayan 73 çift, toplu nikah töreniyle evliliklerini belgeledi. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Başkan Pekdaş'ın yanısıra CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları da katıldı. Konak ilçesinin hemen her bölgesinden nikahsız yaşayan çiftlerin müracaatı sonucunda, evlenmelerinde bir engel bulunmayanların nikahını Pekdaş kıyarken şahitlikleri, Milletvekili Purçu ve belediye meclis üyeleri üstlendi. Attıkları imzalarla yeni yıla resmi nikah kıyarak giren çiftleri, mutlu günlerinde aileleri de yalnız bırakmadı. Çoğu nikahsız yaşayan çiftler, törene çocuklarıyla katıldı.

'BİR YASTIKTA KOCASINLAR'

Evliliklerini attıkları imzalarla belgeleyen çiftlere bir ömür mutluluk dileklerinde bulunan Başkan Sema Pekdaş, "Sevgili muhtarlarımızın yaptıkları tespitler üzerine nikah akdini gerçekleştirmek isteyen çiftlerimize bir katkı koymak istedik. Nikah akdini birlikte gerçekleştirelim ve hukuki statüye kavuşan evlilikler olsun dedik, çünkü bu hukuki statü bireylere, aileye, çocuklara hukuki korumalar da getiriyor. 73 çiftimize sonsuz mutluluklar diliyorum. Evlerinde bereket, sevgi, saygı, mutluluk hep daim olsun. Bir yastıkta kocasınlar, çocuklarıyla birlikte mutlu yuvaları olsun." dedi.

'20 YIL SONRA EVLENDİLER'

Toplu törende, 20 yıllık evliklerinin ardından ayrılan ancak uzun süre nikahsız yaşayan Belkıs Kaya ile Ethem Süren çifti de nikah kıydı. Çocukları ve torunlarının da seyirciler arasında yerini aldığı Süren çifti, ikinci baharlarını attıkları imzalarla taçlandırdı. Toplu nikah töreni için özel olarak süslenen salonda, nikahların tamamlanmasının ardından beş katlı pasta hep birlikte kesildi.

73 çift yeni yıla evlenerek girdi

73 çift yeni yıla evlenerek girdi

73 çift yeni yıla evlenerek girdi

73 çift yeni yıla evlenerek girdi

73 çift yeni yıla evlenerek girdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim