• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

70 yıl sonrasını tasarladılar

70 yıl sonrasını tasarladılar
Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri, günümüz için lüks mega yatlar ile 2085 yılı için hem karada hem de suda...

Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri, günümüz için lüks mega yatlar ile 2085 yılı için hem karada hem de suda hareket edebilen amfibik araçlar tasarladı. Küresel ısınmanın etkisiyle deniz seviyesinin yükseleceği dünyada kullanılmak üzere tasarlanan amfibik araçlar, fantastik filmler için hazırlanan araçları aratmadı.

Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri, tasarımlarıyla dikkatleri üzerine çekti. Üçüncü sınıf öğrencileri, 2085 yılı için bir senaryo oluşturarak, hem karada hem de suda hareket edebilen çevre dostu araçlara imza attı. İkinci projelerini de hayata geçiren öğrenciler, mega yatlar da tasarladı.

Araç tasarımı dersi kapsamında tasarlanan projeler hakkında bilgi veren Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Mustafa Biçer, "Birinci projede, dünyanın değişen çevre koşullarından yola çıkıp 2085 yılı için bir senaryo oluşturan öğrenciler hem karada hem de suda hareket edebilen çevre dostu araçlara imza attılar. Ayrıca bu tasarımların 2085 yılında geçen bir film ya da oyun senaryosunda yer alabileceğini düşünen bazı öğrencilerimiz de ünlü fantastik karakterlere uygun araçlar tasarladılar. İkinci projemizde ise yakın gelecekte üretilebilir mega yatlar tasarlandı. Bu projede öğrenciler lüks kavramının sınırlarını zorladılar" dedi.

"Tron Efsanesi için tasarladım"

Öğrencilerden Emel Yılmaz, "Tron Efsanesi" filminin devamında kullanılmak üzere bir araç hayal ederek tasarım yaptı. Yılmaz, "Tron Efsanesi filminin devam filminde kullanılmak üzere bir araç hayal ettim. Vatoz balığından esinlenerek yaptığım tasarımda iki kişilik olan araç hem karada hem de suda kullanılabiliyor" dedi.

Korna sesine son

Gözde Kaya da, araçların korna sesine son veren bir proje yaptı. Kaya, "Araç otonom kullanım sayesinde sesli komutları algılıyor ve kişiye özel anahtarları aksesuar olarak da kullanılabiliyor. Ayrıca 2085 yılında korna sesine son vererek araç, ışık sistemiyle yalnızca "acelem var" uyarısında bulunuyor" şeklinde konuştu.

70 yıl sonrasını tasarladılar

70 yıl sonrasını tasarladılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim