• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

“7. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu” KBÜ’de Başladı

“7. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu” KBÜ’de Başladı
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Arkeoloji Öğrenci Kulübü tarafından 9-12 Mart tarihlerinde gerçekleşecek olan "7. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu"...

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Arkeoloji Öğrenci Kulübü tarafından 9-12 Mart tarihlerinde gerçekleşecek olan "7. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu" Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda başladı.

Her yıl farklı üniversitelerde düzenlenen bu yıl da yedincisine Karabük Üniversitesi'nin ev sahipliğini gerçekleştirdiği "Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu" açılışına Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Tekin'in yanı sıra 35 yerli, 10 yabancı üniversiteden katılımcılar ile arkeoloji, bilim, tarih meraklıları yer aldı.

Arkeoloji Öğrenci Kulübü Başkanı Kemal Karabacak, gelişmekte olan Karabük için bu sempozyumun KBÜ'de yapılmasının şehre katkı sağlayacağını ifade etti. Arkeoloji Öğrenci Kulübü Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yaşar Serkan Yıldırım ise sempozyuma yurt içinden ve yurt dışından 45'e yakın üniversiteden katılım sağlandığını ve yeni fikirlerin ortaya atılması ve yol gösterici olması açısından sempozyumun önemini ifade etti.

Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Bingöl, öğrencilere hitaben, "Sizlere baktığımda arkeoloji geleceğinin emin ellerde olduğunu görüyorum. Sizler hem bilim adamı hem de bu işe gönül vermiş kişiler olarak bu sempozyuma emek verdiniz. Bilim yaparken ölçü ve kıstasları kullanacaksınız. Başarılı ve güzel bir sempozyum olmasını diliyorum. " dedi.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Tekin de uluslararası nitelikte bu alanda bir sempozyuma ev sahipliği yaptıkları için mutlu ve gururlu olduğunu ifade ederek, "İlk insan var olduğundan bu zamana kadar mekanların tümünde insanın faaliyetlerine şahitlik eden izler var. Arkeoloji de bunu ortaya çıkarmaktadır." dedi. Şair Hilmi Yavuz'dan alıntı yapan Tekin, "Ferhat dağın üstünü kazmaktadır, oysaki aşk derinlerdedir. Siz arkeologlar işte bu aşkla çalışmaktasınız" diye konuştu.

Sempozyuma katılan Emekli Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Sümer Atasoy da bir konuşma gerçekleştirerek, "Bu yıl Arkeoloji Bölümü'nden mezun olalı 50 yıl oldu fakat ben hala çok az şey biliyorum bu da arkeolojinin ne kadar geniş bir alana sahip olduğunu yansıtıyor. Safranbolu'da 1975 yılında çok önemli bir kültür mirasına sahip çıkılmıştır bu da halkın katılımı ile sağlandı" dedi.

7. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu'nun ilk günü öğleden sonra gerçekleştirilen oturumlarla devam ederken iki gün boyunca arkeoloji öğrencileri tarafından birçok konuda sunum yapılacak. Son gün ise Eskipazar (Hadrianapolis) ve Safranbolu (Saklı Cennet) gezilecek.

“7. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu” KBÜ’de Başladı

“7. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu” KBÜ’de Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim