• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

7. Transanatolia Rally Raid yarışmacıları Antalya-Aksu’da

7. Transanatolia Rally Raid yarışmacıları Antalya-Aksu’da
Transanatolia ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından gerçekleştirilen 7. Transanatolia Rally Raid yarışmalarının 2. etap sonunda,...

Transanatolia ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından gerçekleştirilen 7. Transanatolia Rally Raid yarışmalarının 2. etap sonunda, yarışmacı pilotlar Antalya'nın Aksu İlçesi'nde buluştu.

İkinci etap sonunda Aksu Belediyesi önünde araçların tanıtım programı düzenlendi. Düzenlenen programa Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve belediye çalışanları ile yarışmacılar katıldı.

Motosiklet kategorisinde 1:01:23 lük derecesiyle Alberto Bertoldi, Quad kategorisinde 4:30:29 luk derecesiyle Ömer Muharrem Göksel, SSV kategorisinde 2:49:30'luk derecesiyle Bulgar Tsanko Tsankov - Zomitsa Todorova ikilisi, 4X4 Araç kategorisinde 3:16:54'lük derecesiyle Mert Becce - Hakan İsen ikilisi ve Kamyon kategorisinde 5:01:49'luk derecesiyle İtalyan Marino Mutti - Andrea Mazzoleni ikilisi günü ilk sırada tamamladı.

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, yarışmacılara kazasız sürüşler temenni etti, Şahin, "Bu spor bizim bölgede bildiğimiz bir spor yarış değil. Ama Aksu'y temsilen sizin içinizde bir arkadaşımız var. Sizde burada gösteri amaçlı geldiniz. Öncelikle spor sağlık için yapılır. Bununda özellikle kazasız belasız olması lazım. dikkatli yarışmanızı ve spor yapmanızı temenni ediyorum. Aksu'ya geldiğiniz için teşekkür ediyoruz" dedi.

Transanatolia Genel Koordinatörü Orhan Çelen, organizasyonun Türkiye'nin tanıtımına da olumlu katkı sağladığını ifade ederek, "Transanatolia yedinci defa start alıyor. Başlangıcımız izmir'de oldu. Bugün ikinci etabı bitirdik. Antalya'dayız yarın sabah erkenden buradan başlayıp Karaman, Niğde, Kapadokya, Tokat ve Samsun olmak üzere toplam 2 bin 870 kilometre yol katedeceğiz. İtalya, Bulgaristan, kuzey Kıbrıs dan katılan yabancı yarışmacılarla birlikte toplam elli yarışmacı katılıyor. Bu yarışma arazide hareket etme kabiliyetine sahip her türlü aracın katılabildiği motosiklet, Ssv, 4X4 ve kamyonumuz var. Arazide hareket etme kabiliyetine sahip her türlü aracın katılabildiği bir yarışma. Bu yarışmaların en çok ismi duyulanı dünya çapındaki Dakar Rallisi, artık Dakar'da yarışan pilotlar bile bizim yarışmamızın bu organizasyonun dünya çapında bir yarışma haline geldiğini söylüyorlar. En önemlisi memleketimizin doğası, tarihi, coğrafyası için tanıtım oluyor. Bu yarışın güzelliğine en çok katkıyı katan kısımlar bunlar. Bu sebeple bu yarışmanın memleketimizin tanıtımına da olumlu katkı sağladığını düşünüyorum." diyerek konuştu.

4X4 Araç pilotu Tolga Yılmaz, "İlk iki etap bizim için iyi geçti. Yarışmaya başlarken amacımız Samsun'a ulaşmaktı. Ben bu yarışmada avantajlıyım çünkü Ko pilotum bir bayan daha disiplinli gidiyoruz. Daha düzenli gidiyoruz. Daha iyi dereceler yapıyoruz. Bu günkü etap beni çok zorladı çünkü yükseklik korkum var. Kayalara çıkardılar, baya bi sıkıntılı oldu benim için" derken 4X4 Araç Ko pilot Ebru Demirbay ise, "Sürücüm bazen hızlı gidiyor, kontrol etmesi birazcık zor olabiliyor. Sonradan toparladığı için bir sıkıntımız yok. Amacımız yarışmayı bitirmek" dedi.

Eşinin aynı yarışmada motosiklet sürdüğünü söyleyen Demirbay, "Daha önce bir defa Transantalya da eşime ko pilotluk yaptım. Orda birinci olmuştuk. Daha önce beraber yarıştık onunla. Eşimle rahat rahattım belki. Çünkü onun nasıl araç sürdüğünü biliyorum. Tola ile daha yeni yeni beraber yarışmaya başladım. Ama ikisiyle de gayet rahatım" dedi.

Arazi Aracı pilotu Necati Şahin, farkı ve güzel etaplardan geçtiklerini belirterek, "Bugün ikinci günümüz çok farklı ve güzel etaplardan geçtik. Ülkemizin güzelliklerini böylece tanımış oluyoruz. Bu yarış bittikten sonra bir sonrakini de sabırsızlıkla bekliyoruz. Biz yarışmacılar geçmediğimiz parkurun nasıl bir parkur olduğunu bilemiyoruz. Birinci gün parkuru biraz yorucuydu. 420 kilometrelik parkuru on üç saatte geçebildik. Bizim aracımız arazi şartlarına çok uygun olmasına rağmen, arazide sürat yapabilen araç olmasına rağmen zorlandık. Bugünkü parkur ise düne göre biraz daha yumuşaktı. Mesafesi biraz uzundu ama rahat geldik diyebilirim" dedi.

Arazi Aracı Ko pilotu Günalp Kocakanat ise, "Bu aracın özelliği dört süspansiyonunun birbirinden bağımsız çalışıyor olması. İnanılmaz bir kabiliyet sahibi bir araç. Motorunun gücü ile ağırlığını orantıladığınızda oldukça iyi çekiyor. Arazide inanılmaz bir performans sergiliyor. Bu kabiliyetleri ile bir çok aracın yapamadığı ve çıkamadığı yerlere gidiyor. İnanılmaz açı ve eğimlere tırmanabiliyor. Mükemmel bir alet. Ben uzun zaman araçla yarıştım. Biz Necati ile rakibiz ama bu ralliye takım olarak katılıyoruz. Ko pilot olmak pilotluktan zor. 200 - 300 metrede bir noktaları kaçırmaksızın pilota söylemek zorundasınız. Dün benim hatamdan kaynaklı 6 - 7 kilometre fazla yol yaptık." dedi.

Motosiklet sürücüsü Selim Özruh, bu tarz yarışmaya ilk kez katıldığını söyledi, Özruh, "Bu tarz yarışmaya ilk katılışım. Fakat bu bir ralli. Tecrübe kazancı var ve bunu sürdürmeye karar verdim. Parkurlar çok güzel çok heyecanlı. Temkinli bir sürüşle parkurumu tamamladım. Dört tekerlekli bir araçta daha fazla yola konsantre olurken iki tekerlekli motosiklette özellikle bir de düşmeden ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. Biraz yorucu fakat çok eğlenceli çok keyifli bir gün geçiriyorum. Bir kaza geçirmedim parkurda emniyet tedbirleri çok güzel alınmış. Parkuru sonuna kadar deneyeceğim" dedi.

19 Ağustos 2017 Cumartesi günü Kültür Park "dan start alacak olan Transanatolia Rally Raid, İzfaş, Fuar İzmir, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Sportoto, BF Goodrich, Hytera, KTM, Globe Scout, Red Bull'un destekleriyle 26 Ağustos 2017 pazar günü Samsun Meydan'da sona erecek.

İzmir" den başlayan mücadele, Türkiye" nin Alpleri olarak anılan Batı Toros sıradağları üzerinden ilerleyerek, Denizli, Antalya, Konya-Karapınar, Niğde-Aladağ'ın ardından rotasını kuzeye çevirip Kapadokya, Tokat-Gümünek'den sonra Samsun" da sona erecek.

Transanatolia, ülkemizin unutulmaya yüz tutmuş bir çok bölgesini ziyaret eden parkuruyla, katılımcılarına tarih ve doğayı yarışarak keşfetme imkanı sağlarken, yerli ve yabancı yarış pilotlarına da bol çekişmeli bir mücadele sunacak.

Motor sporları dünyasının yakından takip ettiği pilotların toprak, çamur ve su geçişlerinden oluşan zorlu parkurlardaki çekişmesine ev sahipliği yapacak olan organizasyonu, yerli ve yabancı bir çok basın mensubu da yakından takip ediyor.

Antalya Konya parkuru startını Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin verdi.

7. Transanatolia Rally Raid yarışmacıları Antalya-Aksu’da

7. Transanatolia Rally Raid yarışmacıları Antalya-Aksu’da

7. Transanatolia Rally Raid yarışmacıları Antalya-Aksu’da

7. Transanatolia Rally Raid yarışmacıları Antalya-Aksu’da

7. Transanatolia Rally Raid yarışmacıları Antalya-Aksu’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim