• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

7 işadamı için şok iddia

25 Aralık'ta başlatılan ikinci soruşturma dalgası çerçevesinde 7 işadamının mallarına tedbir konma kararı verildiği öne sürüldü. Bu işadamlarından Mehmet Cengiz, yaptığı açıklamada, ellerine böyle bir karar ulaşmadığını söyledi.
Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, 25 Aralık'ta başlayan ikinci dalga operasyon çerçevesinde, savcının işadamlarının mallarına tedbir koyma kararını yerinde bulan Hâkim Süleyman Karaçöl, Abdullah Tivnikli, Mustafa Latif Topbaş, Cemal Kalyoncu, Ömer Faruk Kalyoncu, Mehmet Cengiz, Üsame Kutub ve Cengiz Aktürk’ün mallarına tedbir kararı aldı. Yine aynı kapsamda Kalyon Grubu’na ait Zirve Holding ile Cengiz Aktürk’ün şirketi Bosphorus 360'ün mallarına da tedbir kararı geldi.
 
Suçlamalar arasında ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet’ bulunuyor.
 
"BÖYLE BİR KARAR ULAŞMADI"
 
Listede adı geçen isimler arasında yer alan işadamlarından Mehmet Cengiz, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, ellerine böyle bir karar ulaşmadığını söyledi. Cengiz, "Biz de gazeteden öğrendik. Avukatlarım beni aradı. Ama ne onların elinde ne de benim elimde böyle bir tedbir kararı var" dedi. Cengiz, 'Adı geçen diğer işadalarını aradınız mı' sorusuna ise 'Evet onları da aradım, onların da elinde böyle bir karar yok" dedi.
 
SAVCULIK TEDBİR KARARINI DOĞRULADI
 
Öte yandan tedbir kararı ile ilgili hurriyet.com.tr'ye bilgi veren savcılık kaynakları el koyma kararını doğruladı. Kaynaklar, ilgili şirketlerin bağlı bulundukları  tapu müdürlükleri ve bankalara tedbir yazılarının gönderildiğini söyledi.
 
KALYON’DAN İKİ İSİM VAR
 
Mal varlıklarına tedbir konulduğu iddia edilen işadamlarından Mustafa Latif Topbaş BİM AŞ Yönetim Kurulu Başkanı,  Cemal Kalyoncu Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı, Ömer Faruk Kalyoncu Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu üyesi , Mehmet Cengiz Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı,  Abdullah Tivnikli de Türk Telekom ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim