• BIST 8734.15
  • Altın 2240.981
  • Dolar 32.3312
  • Euro 35.1208
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

7. Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi başlıyor

7. Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi başlıyor
Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Akar Tülücü, fosil enerji kaynağı olmayan Türkiye'nin, alternatif enerji kaynaklarına ihtiyacı olduğunu...

Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Akar Tülücü, fosil enerji kaynağı olmayan Türkiye'nin, alternatif enerji kaynaklarına ihtiyacı olduğunu belirterek, "Güneş enerjisi Türkiye'nin kurtuluşudur" dedi.

Makina Mühendisleri Odası tarafından bu yıl 7.'si gerçekleştirilecek olan "Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi', 22-23 Eyül tarihlerinde Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak. Oda Başkanı Akar Tülücü, konuyla ilgili düzenlediği toplantıda, güneş enerjisinin, tükenmez bir enerji kaynağı olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin çok temiz güneşi olan bir ülke olduğunu ifade etti.

Fosil enerji kaynağı olmayan Türkiye'nin, alternatif enerji kaynaklarına ihtiyacı olduğunu kaydeden Tülücü, "Ülkemizde güneş enerjisi potansiyeli başta olmak üzere tüm yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesi, yeterli teknik alt yapının olması ve mevzuatların kolaylaştırılması, kamusal denetim daha güçlü kılınması, dışa bağımlılığı arttıran, çevreci olmayan, fosil yakıtların egemenliğine son verilmesi için yenilenebilir enerjilere dikkat çekilmelidir ve teşvik edilmelidir" diye konuştu.

Güneş enerjisi ile ilgili olarak farkındalık oluşturulması, bilginin yaygınlaştırılması ve yoğunlaştırılması, teknolojik yeniliklerin ülkeye kazandırılması ve kentin "Güneşin başkenti Mersin" kimliğini kazanmasını hedefleyerek 1997 yılından bu yana bazı çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Tülücü, bu kapsamda bu yıl 7. Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi'nin düzenlendiğini belirtti.

Tülücü, sempozyumda elde edilecek sonuçların güneş enerjisi alanında dünyadaki yeni teknolojik gelişmelerin tartışılması, günlük yaşama indirgenmesi ve teknolojiyi halkın hizmetine sunma doğrultusunda bir sinerji oluşturacağını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim