• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

7 banyolu köşkün yeni kiracısı Sümeyye oldu

7 banyolu köşkün yeni kiracısı Sümeyye oldu
10 yıldır boş olan köşk için aylık 50 bin dolar kira isteniyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kısıklı’daki villasına komşu olan ve 7 banyosu bulunan köşkü, kızı Sümeyye Erdoğan’ın yöneticisi olduğu KADEM kiraladı. 10 yıldır boş olan köşk için aylık 50 bin dolar kira isteniyordu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Üsküdar Kısıklı’da oturduğu villanın yanı başındaki köşk kiraya verildi. İşadamı Yılmaz Öztaşkın’a ait olan ve 2005 yılında 15 milyon dolar bedelle satılığa çıkartılan köşk önüne geçtiğimiz yıl kiralık tabelası asılmıştı. Geçtiğimiz yaz, aylık 50 bin dolar bedelle kiracı arayan köşkü, bu yaz Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tuttu. Derneğin köşkü ne kadara kiraladığı bilinmiyor.

16 ODASI VAR, EVE KOMŞU

İkinci derece tarihi eser niteliği taşıyan köşkün 450 metrekarelik alt katında tadilat işlemleri sürüyor. Köşkün üst katında ise 200’er metrekarelik 3 adet dubleks daire yer alıyor. İçinde asansörün de bulunduğu köşkün kapalı garajı da var. 2 bin 465 metrekare arsası, 2 bin 200 metrekare kullanım alanı olan 16 odalı, 7 banyolu köşkün arkasında Erdoğan ailesinin villalarına komşu geniş bir bahçe yer alıyor.

TEMMUZ AYINDA KURULDU

1994 yılından 2006 yılına kadar İstanbul Üsküdar’daki Emniyet Mahallesi’nde mütevazı, ruhsatsız bir binada oturan Cumhurbaşkanı Erdoğan 2006 yılında ailesi ile birlikte çocukları adına kayıtlı Kısıklı Mahallesi’nde villalara taşınmıştı.

Cumhurbaşkanı’nın kızı Sümeyye Erdoğan’ın Yönetim Kurulu’nda yer aldığı Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) 8 Mart 2013’te kuruldu. Dernek geçtiğimiz temmuz ayında aynı adlı bir vakıf da kurdu. İsmi Erdoğan’ın oğlu Bilal ile özdeşleşen Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) kız kardeş olarak gösterilen Kadın ve Demokrasi Vakfı’nın “İyi ahlaklı, topluma değer katacak gençlik yetiştirmek, kadın ve ailenin toplumsal rol ve statüsünü yükseltmek” amacıyla kurulduğu belirtiliyor.

7/24 polis nöbet tutuyor

KADEM’in kiraladığı köşkün hemen önünde sivil ve resmi polis araçları Cumhurbaşkanı’nın villasını korumak için 7 gün 24 saat nöbet tutuyor. Bu nedenle köşkün güvenlik yönünden hiçbir problemi bulunmuyor. Köşkün hemen yakınında Erdoğan için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan helikopter pisti yer alıyor. Ayrıca, Erdoğan’ın villası ve köşkün tam karşısına inşası süren Ümraniye-Çekmeköy metrosunun istasyonlarından biri yapılıyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim