• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

67 Yaşında Kuran-ı Kerim Öğrendi

67 Yaşında Kuran-ı Kerim Öğrendi
Eskişehir'de yaşayan 67 yaşındaki Ayten Gürleyik, yıllarca öğrenmek için uğraşmasına rağmen çeşitli sebeplerle eğitimi yarıda kalan Kuran'ı Kerim...

Eskişehir'de yaşayan 67 yaşındaki Ayten Gürleyik, yıllarca öğrenmek için uğraşmasına rağmen çeşitli sebeplerle eğitimi yarıda kalan Kuran'ı Kerim derslerini almaya ilerlemiş yaşına rağmen devam ediyor.

Çocukluğunda eski hocalardan eğitim aldığını, fakat okul sebebiyle yarıda bırakmak zorunda kaldığını anlatan Ayten Gürleyik, yaz tatillerinde de kurslara devam ettiğini söyledi. Çocukluğunda Kuran-ı Kerim öğrenmek için çok fazla üstüne düşemediğini ifade eden Gürleyik, "Ortaokulda resmi kurslara katılarak öğrenimime devam ettim. Gençken daha fazla fırsat elime geçmişti. Hocam bana hafızlık eğitim vermek istiyordu. Çeşitli sebeplerden dolayı oradan da ayrıldım. Fakat sonra 45 yıllık köy hayatım başladı. Köydeyken çok üzüldüğüm şey, Kuran'a devam edememem oldu. 45 yıl sadece mukabelelerde takip ettim ve okudum. 45 yılın ardından köyden Eskişehir'e geldik. Burada birkaç tane kursa gittim, kapananlar oldu. En sonunda Nevbahar Eğitim ve Kültür Derneği'ni buldum. Burada iki yıldır öğrenimime devam ediyorum" dedi.

"İÇİMDEKİ UKDEYİ SONA ERDİRMEYE ÇALIŞIYORUM"

Kuran-ı Kerim'i tevcidli olarak öğrendiğini dile getiren Gürleyik, 67 yaşında olmasının anlamada zorluklar yaşattığını belirterek, "Görme bozukluğum da çok fazla. Gözlüklerim şişe dibi kadar. Yaşlanınca anlamak da zorlaşıyor. Gençken sureleri bir günde ezberliyordum. Yaşıtlarım bu iki sebebi bahane ederek öğrenmiyorlar. Bence hemen öğrenmek için çabalasınlar. Baştan bile başlasalar, öğrenirler. Zaten alfabeyi öğrendikten sonra ne kalıyor? Benim gibi içlerinde ukde kalmadan öğrensinler. Her sene kursa katılmak istiyorum. Ev halkı da bana destek oluyor. Bu şekilde içimdeki ukdeyi sona erdirmeye çalışıyorum" şeklinde konuştu.

67 Yaşında Kuran-ı Kerim Öğrendi

67 Yaşında Kuran-ı Kerim Öğrendi

67 Yaşında Kuran-ı Kerim Öğrendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim