• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

'657'yi değiştirip, çalışanlar siyasilerin kölesi haline getirilmek isteniyor'

'657'yi değiştirip, çalışanlar siyasilerin kölesi haline getirilmek isteniyor'
Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Baler Fidan, "Değişik söylem ve bahanelerle 657 Devlet Memurları Kanunu'nu değiştirmek yani iş güvencesini ortadan kaldırmak,...

Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Baler Fidan, "Değişik söylem ve bahanelerle 657 Devlet Memurları Kanunu'nu değiştirmek yani iş güvencesini ortadan kaldırmak, hükümetin yapabileceği en büyük yanlışlardan biri olacaktır. Anayasa, devlet memuruna bu güvenceyi yan gelip yatsın, kapağı devlet dairesine atıp keyfine baksın diye vermemiştir. İş güvencesi kamu çalışanının daha rahat, daha iyi şartlarda kimseye bağımlı olmadan çalışması için verilmiştir." dedi.

Hükümetin iş güvencesini kaldırmak yerine adı yolsuzluklara karışmış siyasetçilerin ve bürokratların dokunulmazlıklarını kaldırması gerektiğini belirten Fidan, "Bilinmelidir ki iş güvencesi, memurun namusu, en kalın kırmızı çizgisidir. Anayasanın 128. maddesi ve 129. maddesi bu güvenceyi bize vermiştir. Bunu değiştirmek o kadar kolay olmayacaktır. Performans veya başka bahanelere sığınmak, paralel yapıyı bahane etmek, kamuoyu desteğini azaltmak için yapılan ucuz numaralardır. Amaç tamamen kamu çalışanlarını siyasilerin kulu kölesi haline getirmeye çalışmaktır. Eğer işe gitmeden maaş alan ya da çalışmayan bir memur varsa biliniz ki hükümetten birilerine sırtını dayamış yandaş olmanın vermiş olduğu şımarıklıkla haksız haram para kursağından geçiyor demektir. Hükümet öncelikle 657 yi değiştirmek yerine terör suçuna bulaşmış, yolsuzluk ve hırsızlık yaptığı halde siyasi ahbaplarının koruması altında çalışmaya devam edenlerin yakasına yapışıp kanunun gereğini yapsın." açıklamasını yaptı.

'İŞ GÜVENCESİNE YÖNELİK HER GİRİŞİMİN KARŞISINDA MÜCADELE EDECEĞİZ'

Memurların tazminatını verip işten atmak gibi bir rüyanın peşine takınıldığını kaydeden Fidan, şöyle devam etti: "Halkımız emin olsun ki siyasetçiler kamu çalışanlarına bürokratları aracılığı ile baskı yaptırmasalar, bürokratlarda koltuğunu kaybetme korkusuyla çalışmasa işler tıkır tıkır yürüyecek ve hizmetler aksamayacaktır. İş güvencesinin kaldırılması istekleri ne kadar acıdır ki malum sen'in toplantılarında siyasetçiler tarafından dile getirildiğinde tepki verilmemiş alkışlanmıştır. Türkiye Kamu-Sen olarak şunu açıkça ifade etmek isteriz ki; iş güvencemiz bizim dokunulmazımız ve nefsi müdafaa alanımızdır. İş güvencesine yönelik her girişimin karşısında tüm platformlarda mücadele edeceğimizi herkes bilmelidir."

Son iki seçim arasında yaşanan olumsuz gelişmeleri de hatırlatan Fidan, yeni yıl için şu uyarıyı yaprak sözlerini tamamladı; "Yetkili olan sendikaların 2015 yılında neler yaptığını görerek 2016 yılında onlara gereken dersi vermekle olacaktır. Aksi takdirde kamu çalışanlarını bunlar yeni felaketlere sürükleyeceklerdir. Türkiye Kamu-Sen olarak biz çalışandan aldığımız gücümüzü yine çalışanlar için tüm platformlarda kullanmaya devam edeceğiz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim