• BIST 9548.09
  • Altın 2486.691
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.5402
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

65 Yıldır Kuvayi Milliye Ruhunu Yaşatıyorlar

65 Yıldır Kuvayi Milliye Ruhunu Yaşatıyorlar
Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği'nin 65. Kuruluş Yıldönümü düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği'nin 65. Kuruluş Yıldönümü düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mithat Özsan Bulvarı'ndaki dernek binasının önündeki parkta düzenlenen kutlama etkinliğinde yaptığı konuşmada, Kuvayi Milliye'nin Milli Mücadelenin destansı adı olduğunu söyledi.

Kuvayi Milliyecilerin, en zayıf zamanda düşmanca işgal edilmiş Anadolu'nun tüm topraklarında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleri olarak da adlandırıldığını belirten Sözlü, "Kuvayi Milliyeciler, milli mücadeleyi yapmışlardır. Kuvayi Milliyeciler onurlu ve seçkin kişilerdir. Kuvayi Milliye Milli Mücadelenin destansı adıdır" dedi.

Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Genel Başkanı İrfan Söker de, "Kuvayı Milliye Türk Milletinin yüzlerinin akı ve başlarının dik duruşudur. Bu toprakların bin yıl öncesinden nice bin yıllara doğru Türk'ün kalacağının ispatının tarihe not düşürüldüğü gündür. İşte bu yüzden derneğiniz Kuvayi Milliyeciler tarafından Adana'da kurulmuştur" dedi. Söker, şöyle konuştu:

"İlerleyen yaşlarına rağmen Kuvayi Milliyeciler göğüslerinde atalarından kalma İstiklal Madalyaları ile kurtuluş günlerinde vatan, bayrak ve millet sevgisi ile dolup taşmakta, bu sevgiyi tüm Türkiye'de yaşatmaktadır. Özellikle bu topraklar için şehit düşmüş Kuvayi Milliyecilerin kahramanlık destanları dillerde, gönüllerde ve hafızalarımızda yaşatmak her Türk evladı için kaçınılmaz bir milli görev olmalıdır."

Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Murat Öztanrıöver ise 5 Mart 1951 yılında Adana'da Kuvayı Milliyeciler tarafından kurulan ve kamu yararına çalışır olan derneklerinin faaliyetine devam ettiğini belirterek, Türkiye genelinde 32 şubelerinin bulunduğunu söyledi.

Öztanrıöver, derneğin kuruluş amacının, Kuvayi Milliye'nin ruhunu yaşatmak, yurt millet ve bayrak sevgisini yüceltmek olduğunu bildirdi.

Konuşmaların ardından mehter takımları konser verdi. Etkinliğe, CHP Adana Milletvekili Zülfikar Tümer, Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan, CHP İl Sekreteri Zihneti Emre, CHP İl Başkan Yardımcısı Nilüfer Bürücek CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, CHP Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel ile çok sayıda davetli ve dernek üyeleri katıldı.

65 Yıldır Kuvayi Milliye Ruhunu Yaşatıyorlar

65 Yıldır Kuvayi Milliye Ruhunu Yaşatıyorlar

65 Yıldır Kuvayi Milliye Ruhunu Yaşatıyorlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim