• BIST 9530.47
  • Altın 2476.334
  • Dolar 32.4505
  • Euro 34.7108
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

64 yaşındaki engellinin ekmek teknesini çaldılar

64 yaşındaki engellinin ekmek teknesini çaldılar
Hırsızlar, Gaziantep'te 64 yaşındaki iki ayağı olmayan fiziksek engelli Ayvaz Karabağ'ın eli kolu olan ve simit satıp geçimini sağladığı motorunu çaldılar.

Hırsızlar, Gaziantep'te 64 yaşındaki iki ayağı olmayan fiziksek engelli Ayvaz Karabağ'ın eli kolu olan ve simit satıp geçimini sağladığı motorunu çaldılar.

Gaziantep'te yaşayan ve iki ayağı olmayan 64 yaşındaki fiziksel engelli Ayvaz Karabağ, özel motoruyla sabahları simit satıp geçimini sağlıyordu. Ancak bir ay önce gözü dönmüş hırsızlar Ayvaz Karabağ'ın engellilere özel motorunu çaldı. Yaklaşık bir aydır dışarı çakamayan Karabağ yetkililerden kendisine yeni bir engelli motoru verilmesini istedi. Kendisi için en büyük cezanın eve kapanmak olduğunu söyleyen engelli Karabağ, "Ben engelli motorumla sabahları simit kahvaltılık satarak geçimimi sağlıyordum. İki ayağım yok. Ancak yaklaşık bir hafta önce benim elim, kolum, ayağım, ekmek teknem olan motorumu çaldılar. Çok mağdur oldum. Dışarıya çıkamıyorum. Bana verilecek en büyük ceza evde bırakmaktır. Yetkililerden bana bir engelli motor vermelerini istiyorum. Sağ olsun Dernek Başkanımız İbrahim Oğul bana idareten bir motor verdi ancak bu emanet" dedi.

"Ayvaz amcanın ekmek teknesini çaldılar"

Motoru çalınan Ayvaz Karabağ'a günlük ihtiyacını karşılayabilmesi için emanet bir motor veren Gaziantep Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Oğul bu vicdansızlarla aynı havayı solumaktan utandıklarını belirterek, hırsızların Ayvaz amcanın ekmek teknesini çaldığını söyledi. Oğul, "Ayvaz amca iki ayağından engellidir. Engelli motoruyla sabahları kahvaltı hazırlayıp satıyordu. Bununla geçimini sağlıyordu. Ancak gözü dönmüş hırsızlar onun ekmek teknesini çaldılar. Ayvaz amca bizi aradı çok zor durumdaydı. Bizde emanet bulduğumuz bu motoru geçici olarak ona verdik. Ancak kendisine acil olarak bir motor verilmesi gerekiyor. Yetkililerden ayvaz amcaya yardım etmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim