• BIST 9530.47
  • Altın 2477.424
  • Dolar 32.4512
  • Euro 34.6474
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

62 yaşındaki imamın üniversite aşkı

62 yaşındaki imamın üniversite aşkı
Aksaray'da imam Halis İğdeli, çevresindekilerin "bu yaşta yapamazsın" demelerine aldırmadan kaydolduğu üniversitenin ön lisans bölümünden mezun oldu.

Aksaray'da 62 yaşındaki imam Halis İğdeli, çevresindekilerin "Bu yaşta yapamazsın" demelerine aldırmadan kaydolduğu üniversitenin ön lisans bölümünden başarıyla mezun oldu.

Ekecik Siteler Mescidi imamı Halis İğdeli, Kur'an-ı Kerim'in ilk ayeti "Oku" emrine uyarak, üniversite okumaya karar verdi. Başta ailesi olmak üzere, çevresindekilerin olumsuz düşüncelerine rağmen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Ön Lisans Programına kaydını yaptıran İğdeli, azimle okuyarak mezun oldu.

İğdeli, 40 yıldır Aksaray'ın çeşitli camilerinde din görevlisi olarak çalıştığını, sürekli üniversite okumayı hayal ettiğini söyledi.

Din görevlisi olmasının, üniversite okuma isteğindeki en büyük etkenlerden biri olduğunu dile getiren İğdeli, "Allah'ın ilk emri 'oku'dur. Ben de okumanın fazileti ve değerini göstermek, çocuklarım, torunlarım ve gençlere örnek olmak için okudum. İmamların, kültürlü ve bilgili olması gerekiyor. İnsanların en mutlu günü olan evliliklerinde, en mutsuz oldukları gün olan cenazelerde, hayatlarının her yerinde bizler varız. Onun için bizlerin çok okuması gerekiyor" diye konuştu.

- "Evladım ben de okuyorum" deyince şaşırdılar

Evde ders çalışırken zaman zaman sıkıntılar yaşadığını anlatan İğdeli, şunları kaydetti:

"Eşim, çocuklarım ve torunlarım bazen tatlı sitemlerde bulundular. Ama bunlara aldırış etmeden çalıştım. Çocuklarımın, torunlarımın yanına oturup, bana dersleri anlatmalarını istedim. Yaz Kur'an kurslarında öğrencilere İslami bilgiler veriyorum. Çocuklara dinini, imanını, Kur'anını öğrettikten sonra, 'Evladım ben de okuyorum. Benim de bilmediğim dersler var' dedim. Çocuklar, 'Hocam sizin bilmediğiniz ders var mıdır?' diye şaşırdılar. Onlara 'Bilgisayar dersini geçemedim, Türk dili dersini yapamadım. Siz de bunları bana öğretin' dedim. Onlar da nezaketle öğrettiler. Bu sayede ilahiyat bölümünü bitirdim. Allah, can sağlığı verdiği müddetçe yüksek lisansı da bitirmek istiyorum."

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim