• BIST 9695.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

600 Yıllık Camii İçin Kadro Talebinde Bulunuldu

600 Yıllık Camii İçin Kadro Talebinde Bulunuldu
Aydın'ın Didim ilçesine bağlı Balat Mahallesinde bulunan alan tarihi ve restorasyonu tamamlanan 612 yıllık Tarihi İlyas Bey Camisi ülke turizmine kazandırılması...

Aydın'ın Didim ilçesine bağlı Balat Mahallesinde bulunan alan tarihi ve restorasyonu tamamlanan 612 yıllık Tarihi İlyas Bey Camisi ülke turizmine kazandırılması için çalışıyor.

Menteş Bey oğulları İlyas Bey tarafından 1404 yılında inşa ettirilen ve bugün Didim'e bağlı balat Mahallesi sınırları içerisindeki Tarihi İlyas bey camii ülke turizmine kazandırılması için adım atıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü adına Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile özel bir firma arasında 06 Haziran 2005 tarihinde 20 yıl süreli imzalanan Protokol kapsamında restorasyon çalışmaları tamamlanarak 2012 yılında yeniden açılan caminin ülke turizmine kazandırılması için Kültür ve Turizm bakanı Mahir Ünal ile görüştüklerini belirten AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü "600 yılı aşkındır Didim'de olan bu camisinin ülke turizmine kazandırılması noktasında Sayın bakanımızla görüştük. Restorasyonu tamamlanan Caminin halkın kullanımı ile turistlerin ziyaretine açılması bölgeye canlılık getirecektir. Sayın Bakanımızdan ören yerleri için kadro talebinde bulunduk. İlyas bey'in caminin içinde kadro talebinde bulunduk. Kendisi de bu fikrimizi olumlu buldu. En kısa sürede Caminin turizme kazandırılması noktasında adımlar atılacak" dedi.

Binlerce yıllık Milet Antik kentinin güneyinde yer alan Caminin bahçesinde mezarlık yer alıyor. Türk-İslam Sanatının geniş bir anlayışıyla yapılan İlyas Bey Camisi'nin Geometrik olarak süslendiği, geniş bir mekanda kurulduğu ve akustiğinin önemli rol oynadığı caminin avlusunda ise hamam kompleksi, medrese, kütüphane ve öğrenci odaları bulunuyor.

600 Yıllık Camii İçin Kadro Talebinde Bulunuldu

600 Yıllık Camii İçin Kadro Talebinde Bulunuldu

600 Yıllık Camii İçin Kadro Talebinde Bulunuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim