• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

60 yaşında üçüncü üniversitesini bitirdi

60 yaşında üçüncü üniversitesini bitirdi
Bursa'da kimya öğretmeni Ercan Türker 60 yaşında üçüncü diplomasını aldı.

Bursa'da kimya öğretmeni Ercan Türker 60 yaşında üçüncü diplomasını aldı. Daha önce Gazi Üniversitesi Kimya Öğretmenliği ve Ege Üniversitesi Zootekni Bölümlerini bitiren Türker, son olarak Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni de bitirerek avukat olmaya hak kazandı. Öğretmenlik mesleğini bırakacağını söyleyen Ercan Türker, topluma faydalı bir avukat olmak istiyor.

Mesleği nedeniyle öğrencileri sürekli sınavlara hazırladığını belirten Kimya Öğretmeni Türker, önceki gün Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenen tören ile hukuk fakültesi diplomasına kavuştu. UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın elinden diplomasını alan Türker, ilk iş olarak Bursa Barosu'na da kaydını yaptırdı. Sınavlara hazırlanmayı bir yaşam felsefesi olarak gördüğünü belirten Türker, "60 yaşındayım. Bugün üçüncü diplomamı aldım. İlk önce Gazi Üniversitesi Kimya Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldum. Daha sonra Ege Üniversitesi Zootekni Bölümü'nden mezun oldum. Şuanda özel bir eğitim kurumunda kimya öğretmenliği yapıyorum. Öğrenci olmak, eğitimin içinde olmak hoşuma gidiyor. Mesleğim dolayısı ile öğrencilerle sürekli iç içeyim. Meslekte artık 40. yılımı dolduruyorum. Sürekli üniversiteye öğrenci hazırladığım için sınavlar benim bir parçam oldu. Ara sıra onlarla birlikte ben de hazırlanıyorum ve sınavlara giriyorum. Kendimi sürekli hazır hissediyorum." diye konuştu.

TOPLUMA FAYDALI BİR AVUKAT OLMAK İSTİYORUM

İlk öğrencilik zamanlarında sürekli terör olayları olduğunu açıklayan Ercan Türker, "Gençliğimde de azimliydim. Ancak o olaylardan dolayı öğrencilikten hiç zevk alamamıştım. Şimdi artık her şey çok daha kolaylaştı. Ben de okumayı sevdiğim ve eğitimin içerisinde olduğum için imkân buldukça üniversite sınavlarına girdim. En sonunda da Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandım. Burayı da bitirdim. Şimdilik öğretmenlik yapmayı düşünmüyorum. Bugünden sonra avukatlık yapacağım. Baroya kayıt oldum. Artık öğretmenlik mesleğini bırakıp avukat olarak meslek hayatıma devam edeceğim. Topluma ve çevreme faydalı bir avukat olmak istiyorum. Fırsat buldukça öğretmenlik mesleğime de devam edeceğim." dedi.

SINIF ARKADAŞLARINI KENDİ EVİNDE KAMPA ALDI

Hukuk fakültesinde kendisi ile birlikte eğitim gören ancak okulu bitiremeyen arkadaşlarına da yardımcı olduğunu vurgulayan Türker, şöyle konuştu: "Okulu bitiremeyen öğrenci arkadaşlarımı ben kampa aldım. Onlara ders çalıştırdım. 6-7 yıllık olup da halen okuyan öğrenci arkadaşlarımı ders çalıştırdım. Böyle yaklaşık 20 öğrenci arkadaşımı benim gibi mezun ettim. Onları kendi evime çağırdım. Orada hep birlikte ders çalıştık. Bu sayede mezun olmayı başardılar. Bana hepsi okulda hocam diye sesleniyorlardı. Onlardan çok saygı gördüm. Ben de onlara elimden gelen desteği verdim. Hukuk Fakültesi dekanımız bile beni gördüğünde hocam nasılsın diye sesleniyordu. Çok güzel bir ortamda eğitimimi tamamladım. Hocalarımızdan ve öğrenci arkadaşlarımdan çok memnundum. Hepsine teşekkür ediyorum."

ÇAY MOLALARINDA KENDİSİNDEN İZİN İSTİYORDUM

Eşini diploma töreninde yalnız bırakmayan Fatma Türker de kocasının çalışma azminden son derece memnun olduğunu söyledi. Kendisi emekli olan Fatma Türker, kocasının çalışkanlığı artık bir yaşam felsefesi haline getirdiğini kaydetti. Kocasının ders çalışmayı çok sevdiğinin altını çizen Fatma Türker, "Özellikle ders çalışma stili çok farklı. İnanılmaz derecede bir iş disiplinine sahip. Ders çalışma stili çok farklı. Sürekli not tutar. Notlarını temize çeker. Öğrenci arkadaşlarını da eve getirerek onlara hem ders çalıştırdı hem de kendi ders çalıştı. Ben aralarda çay bile getirmek için kendisinden izin isterdim. O derece disiplinliydi" diye konuştu.

KIZINDAN ÖNCE MEZUN OLDU

Babasının kendisinden önce mezun olduğunu aktaran ailenin küçük kızı Ege Nur Türker ise; "Balıkesir Üniversitesi Müzik Öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. Babam bizden önce mezun oldu. Abim de var. O da Osmangazi Üniversitesi'nde matematik ve bilgisayar bölümlerinde çift anadal eğitimi alıyor. Babamın çalışma azmi ve disiplini bizlere de örnek oluyor. Kendisinden çok şey öğrendik ve öğrenmeye de devam edeceğiz. Babam bizi çok mutlu etti. Hepimizden önce mezun oldu. Ders çalışmayı seviyor ve bunu bir yaşam felsefesi olarak görüyor." dedi.

60 yaşında üçüncü üniversitesini bitirdi

60 yaşında üçüncü üniversitesini bitirdi

60 yaşında üçüncü üniversitesini bitirdi

60 yaşında üçüncü üniversitesini bitirdi

60 yaşında üçüncü üniversitesini bitirdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim