• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

60 dakikalık Serena'd

Son şampiyon Serena İstanbul WTA’ye fırtına gibi başladı.
En iyi 8 kadın tenisçinin buluştuğu Teb BNP Paribas WTA Championships’te 1 numara ilk günü rahat geçti. ABD’li raket, Kerber’i 1 saat 4 dakikada 2-0’la devirdi.
 
İstanbul'daki büyülü turnuva Sinan Erdem Spor Salonu’nda dev maçlarla başladı. Son kez İstanbul’da düzenlenen 6 milyon dolar ödüllü TEB BNP Paribas WTA Championships’in favorisi Serena Williams, 8 numaralı Alman Angelique Kerber karşısında beklendiği gibi fazla zorlanmadı. Kırmızı grubun ilk maçında dünya 1 numarası ilk sette servis kırma avantajını erken yakaladı. Seti 6-3 kazanarak, Kerber’in de direncini kırdı. Serena puan vuruşlarında Alman rakete 17-4 gibi ezici bir üstünlük kurdu.
 
TRİBÜNLERİN SEVGİLİSİ OLDU
 
Yaklaşık 6 bin tenisseverin izlediği maçta, Serena’ya büyük bir sevgi seli vardı. Turnuva öncesi sempatik davranışları ve Türkçe söylediği şarkı nedeniyle Türk seyircilerin kalbini çalan Serena, taraftar desteğini de arkasına aldı. 
 
FİLEDE KERBER’İ MADARA ETTİ 
 
Kerber, ikinci sette ilk iki oyunu kazanan Williams karşısında üçüncü oyunu alarak skoru 2-1’e getirdi. Ancak İstanbul’un son şampiyonu, temposunu yükseltti ve Kerber’e başka oyun fırsatı tanımayarak, 6-1’le 1 saat 4 dakikada 2-0 kazandı. Serena, maç boyunca 14 kez fileye gelirken, bu denemelerin tamamında puanı alan taraf olmayı başardı. Yaptığı 31 ‘Winner’la zafere kolay ulaşan 1 numara, bugün Polonyalı Angieszka Radwanska’yla karşılaşacak.
 
SÜRPRİZE İZİN YOK
 
TEB BNP Paribas WTA Championships’te 2011’in finalisti Belaruslu Victoria Azarenka’yla İtalyan Sara Errani eşleşmesi çekişmeli bir maça sahne oldu. Beyaz gruptaki mücadelede dünya 2 numarası Azarenka, 7-6 ve 6-2’lik setlerle turnuvaya galibiyetle başladı. Tie-break’e giden ilk seti 7-4 alan Belaruslu raket, 2. sette klasını konuşturdu ve 6-2’yle 2 saat 14 dakika süren zor maçı lehine çevirdi.
 
GERGİNİM ÇÜNKÜ
 
Alman Kerber’i rahat bir oyun sonunda geçen Serena Williams, rakibine daha önce yenildiği için maçta biraz gergin olduğunu anlattı: “Kazandığım için çok iyi hissediyorum. Çok iyi servis attım. Kerber daha önce beni yendiği için biraz gergindim. Bu yüzden maça çok iyi konsantre oldum.”
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim