• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

6 yıl sonra 'Çalıkuşu balesi' sahnede!

6 yıl sonra 'Çalıkuşu balesi' sahnede!
Türk edebiyatının eşsiz eseri Çalıkuşu’ndan uyarlanan bale gösterisi 27 Haziran cumartesi günü saat 21.30’da Akasya Acıbadem-Akasya Park’ta ücretsiz olarak sahnelenecek.

Reşat Nuri Güntekin’in ölümsüz eserinden aynı adla uyarlanan Çalıkuşu balesi, 6 yıl aradan sonra ilk kez İstanbullularla buluşacak. Koreografi, reji ve yönetmenliğini devlet sanatçısı Merih Bahar Çimenciler’in yaptığı Çalıkuşu balesi 27 Haziran cumartesi günü saat 21.30’da Akasya Acıbadem-Akasya Park’ta sahnelenecek.

İstanbul’un yeni nesil yaşam merkezi Akasya Acıbadem’in kültür sanata desteği devam ediyor. Bir yıl içinde çok sayıda konser, sergi ve söyleşiye ev sahipliği yapan Akasya Acıbadem’de bu kez İstanbul’da ve yurdun çeşitli kentlerinde 12 yıldır kapalı gişe oynayan Çalıkuşu balesi sahnelenecek. Bugüne kadar 1 milyon kişiye ulaşan Çalıkuşu balesinin koreografi, reji ve yönetmenliğini devlet sanatçısı Merih Bahar Çimenciler üstleniyor. 55 kişilik kadroyla sahnelenecek olan Çalıkuşu balesinin kostüm, dekor ve ışık tasarımları da ünlü moda tarihçisi Alexandre Vassiliev’e ait.

Türk müziğiyle Çalıkuşu Reşat Nuri Güntekin’in ölümsüz eserinden uyarlanan Çalıkuşu balesi, birçok ilki içinde barındırıyor. Eserin en önemli yanı Türk Sanat Müziği ile icra edilmesinin yanı sıra, kanun, ud, ney ve tambur da orkestra da yer alıyor.

Mersin Devlet Orkestrası’nın etnik sazlarıyla canlı müzik eşliğinde sahnelenecek olan eserin, kostüm, dekor ve ışık tasarımları ünlü moda tarihçisi Alexandre Vassiliev’e, ışık uygulama Tarı Deniz’e, müzik derlemeleri Erkan Yüksel’e ait. Feride ile Kamuran’ın hikayesi bale sahnesinde Reşat Nuri Güntekin’in romanına bire bir sadık kalınarak sahneye uyarlanan Çalıkuşu balesinde küçük yaşta annesini ve babasını kaybetmiş, iradeli, kültürlü ve güzel bir genç kız Feride’nin, genç ve yakışıklı Kamuran’a duyduğu aşkın kırgınlığı nedeniyle Anadolu’da öğretmenlik yapmaya gitmesi anlatılıyor.

Eserde, Feride karakterini Büşra Ay, Kamuran’ı ise Ender Üçdemir, İhsan Yüzbaşı’yı ise Burak Cebeci, Münevver’i Bleda Özlem canlandırıyor. Diğer başlıca rolleri ise Özge Hoşer, Pınar Humar, Hasan Akyol, Berna Turhan İleri ve Mersin Devlet Opera ve Balesi dansçıları paylaşıyor.

Türk edebiyatının eşsiz eseri Çalıkuşu’ndan uyarlanan bale gösterisi 27 Haziran cumartesi günü saat 21.30’da Akasya Acıbadem-Akasya Park’ta ücretsiz olarak sahnelenecek.

 

İSTANBUL HABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim