• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

6 Sanıklı Çelenk Krizinde Beraat

6 Sanıklı Çelenk Krizinde Beraat
Antalya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yaşanan çelenk krizinde 6 kişi hakkında açılan davada beraat kararı çıktı.

Antalya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yaşanan çelenk krizinde 6 kişi hakkında açılan davada beraat kararı çıktı.

Antalya'da geçtiğimiz 28 Ekim günü, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk töreninde, aralarında CHP, MHP, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Eğitim-İş, Baro gibi çok sayıda siyasi parti, sendika, meslek odası ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de çelenk sunmak isteyince arbede çıkmıştı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli 3 polis memuru, 4'ü başkan olmak üzere 6 kişi hakkında şikayetçi oldu ve savcılık tarafından hazırlanan iddianamede sanıkların, bazı polislerin yakasından tutup yaraladıkları suçlamasına yer verildi. Antalya 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 6 kişi hakkında, "görevi yaptırmamak için direnme" suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) İl Başkanı Burhan Çalışkan, Diş Hekimleri Odası Başkanı Hüseyin Tunç ile aynı odadan Adil Ilgın ve Ahmet Erdem Erciyeslioğlu, hakim karşısına çıktı. Sanıkların hazır bulunduğu karar duruşmasına müşteki sıfatındaki 3 polis katılmadı.

Sanıkları, aralarında CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, Pınar Toğaç ve Kadir Çetinkaya'nın da bulunduğu 6 avukat savundu. Avukatlar savunmalarında alanda görevli ve müşteki konumunda bulunan 3 sivil polis memurunun sivil kıyafetli oldukları için olay esnasında polis olup olmadıklarının anlaşılmadığı ve kasıtlı bir görevi engelleme suç unsurunun olmadığını belirterek sanıkların beraatlarını talep etti.

Hakim Macit Güder'in sanıklara tekrar söz verdiği duruşmada sanıklar yurttaşlık görevi olarak Cumhuriyet Bayramı'nda Atatürk ve silah arkadaşlarını anmak için anıta çelenk bıraktıklarını bunun suç unsuru taşımadığını ve yaşanan arbedede sivil giyimli olanların polis memuru olduklarını anlamadıklarını ve görevlerini engelleme girişiminde bulunmadıklarını savundu, beraatlarını talep ettiler.

Duruşma sonunda Hakim Macit Güder, temyiz yolunu açık bıraktığı kararını açıkladı ve sanıklar hakkında beraat kararı verdi.

"POLİS MEMURLARININ SİVİL KIYAFETLİ OLMASI KARARI ETKİLEMİŞTİR"

Duruşmanın ardından Antalya Adliyesi bahçesinde karara ilişkin açıklama yapan CHP Antalya İl Başkanı Avukat Semih Esen, "Mahkeme adil yargılama yaptı. Savunmalarımızı kabul etti ve beraat kararı verildi. Umarız bundan sonra böyle garip davalarla karşılaşmayız. Sanıklar orada binlerce kişi içerisinde sivil giyimlilerden hangisinin vatandaş hangisinin polis olacağını ayırt edemez. Sivil kıyafet beraat kararında etkili olmuştur" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim