• BIST 9728.11
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

‘6. Safranbolu Kongresi’ Başladı

‘6. Safranbolu Kongresi’ Başladı
21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü tarafından " Ortadoğu'da Bitmeyen 1. Dünya Savaşı-Süregelen Düzensizlik" başlığıyla düzenlenen 6'ıncı Safranbolu...

21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü tarafından " Ortadoğu'da Bitmeyen 1. Dünya Savaşı-Süregelen Düzensizlik" başlığıyla düzenlenen 6'ıncı Safranbolu kongresi başladı.

21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Emekli Tümgeneral Dr. Haldun Solmaztürk, "Türk dış siyasetinin belirlenmesinde, siyasi kararların alınmasında, stratejilerin oluşturulmasında, bu stratejileri hayata geçirmek için yapılacak planların formüle edilmesinde ve zaman zaman bunların gözden geçirilmesinde dikkate alınmasında fayda gördüğümüz tespitlerimizi ve önerilerimizi siyasi karar alıcılar ve uygulayıcılarla paylaşmaya çalışıyoruz" dedi.

Safranbolu Zalifre Otelde başlayan kongrenin açılışında konuşan Solmaztürk, kongrenin Türkiye'nin içinde bulunduğu, herkesi kaygılandıran ortamında bir çıkış yoluna ışık tutmasını dileyerek, "Herkesin bakış açısını burada masaya yatırmasını istiyoruz. Türk dış siyasetinin belirlenmesinde, siyasi kararların alınmasında, stratejilerin oluşturulmasında, bu stratejileri hayata geçirmek için yapılacak planların formüle edilmesinde ve zaman zaman bunların gözden geçirilmesinde dikkate alınmasında fayda gördüğümüz tespitlerimizi ve önerilerimizi siyasi karar alıcılar ve uygulayıcılarla paylaşmaya çalışıyoruz. Tabu bu yaptığımız şeyi demokrasinin içinde bir yere oturmak ihtiyacındayız ister istemez. Bu konuda biliyorsunuz bizde uluslararası ilişkiler olsun, siyaset bilimi kavramları olsun büyük ölçüde İngilizce'den tercümedir ne yazık ki. İnşallah bizde kendi kavramlarımızı üretip siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler dünyasına hediye edebilecek noktalara, konumlara gelebileceğiz ama henüz oradan çok uzaktayız" diye konuştu.

Solmaztürk, her fikrin belli bir gerçeklik algısına dayandığını, buradaki panellerde mümkün olduğu kadar fikirlerin hangi gerçeklik algısına dayandığını paylaşılması gerektiğini, bu algı üzerinden kendi görüşlerini paylaşarak birbirlerini anlamaya çalışmalarının doğru olacağını da kaydetti.

Düzenlenen kongreye, MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Prof. Dr. Hasan Koni, Prof. Dr. Haydar Çalınak, Prof. Dr. İsa Özkan, Prof. Dr. Yelda Demirağ, Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, bilim adamları ve akademisyenler katıldığı kongre Pazar günü son bulacak.

‘6. Safranbolu Kongresi’ Başladı

‘6. Safranbolu Kongresi’ Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim