• BIST 9548.09
  • Altın 2498.086
  • Dolar 32.4993
  • Euro 34.5477
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

“6. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri” Sahiplerini Buldu

“6. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri” Sahiplerini Buldu
Çankaya Belediyesi'nin katkılarıyla Sadri Alışık Kültür Merkezi tarafından düzenlenen "6. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri" sahiplerini...

Çankaya Belediyesi'nin katkılarıyla Sadri Alışık Kültür Merkezi tarafından düzenlenen "6. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri" sahiplerini buldu. Törene Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de katıldı.

Alper Taşdelen: "Bu ülkede ne zaman sanatçılar siyasetçilerin önünde oturur, siyasetçiler sanatçıların arkasına geçmeyi bilirse, işte o gün bu ülke bambaşka bir ülke olacaktır"

"6. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri" sahiplerini buldu. Ankara Şinasi Sahnesi'nde düzenlenen ödül törenine sanatçıların yanı sıra Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de katıldı.

Çankaya Belediyesi'nin sponsorluğuyla gerçekleştirilen etkinliğin sunuculuğunu Yekta Kopan yaptı. Sadri Alışık ve Çolpan İlhan'ın sanat hayatını özetleyen sinevizyon gösterisinin ardından ödül kategorilerindeki adaylar tanıtıldı.

Başkanlığını Gülşen Karakadıoğlu'nun yaptığı ve Akif Yeşilkaya, Basri Albayrak, Deniz Bozer, Filiz Elmas, Mehmet Atay ile Mehmet Ege'den oluşan Seçici Kurul Üyeleri tarafından ödüle layık görülenlere ödülleri verildi.

KEREM ALIŞIK: "SİLAHLAR SUSSUN, SANAT SUSMASIN"

Törende bir konuşma yapan ve zor günlerden geçildiğini belirten Kerem Alışık, sanatla nefes alanların sanata sarılması gerektiğini belirtti. "Sanat bir başkaldırıdır, sanat çok güçlü bir silahtır ama kimseyi öldürmez" ifadelerinde bulunan Alışık, "Silahlar sussun, sanat susmasın" dedi. Kerem Alışık, "Kültür, sanat anlayışını sürdüren sevgili Başkan Alper Taşdelen'e teşekkür ederim" diyerek konuşmasını tamamladı.

ONUR ÖDÜLÜNÜ VEREN TAŞDELEN'İN KONUŞMASI BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Onur ödülünü sunmak için sahneye çıkan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Cumhuriyetin ve Mustafa Kemal'in ilçesi Çankaya'nın belediye başkanı olmak çok büyük bir onur. Sizler gibi değerli sanatçıları Çankayamızda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

"Böyle sanatsal etkinliklerde ve ödül törenlerinde birkaç saatlik de olsa değerli sanatçılarımızın ve hocalarımızın önünde oturmak benim için gerçekten çok zor oluyor" şeklinde konuşan Taşdelen'in "Bu ülkede ne zaman sanatçılar siyasetçilerin önünde oturur, siyasetçiler sanatçıların arkasına geçmeyi bilirse işte o gün bu ülke bambaşka bir ülke olacaktır" sözleri salondan büyük alkış aldı.

Taşdelen konuşmasının ardından Gülgün Kutlu'ya gecenin onur ödülünü takdim etti.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

"Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü"nü Sevgi Türkay, "Seçici Kurul Özel Ödülü"nü ise Kulis Sanat Tiyatrosunun aldığı gecede diğer ödüllerde sahiplerini buldu.

"Komedi, Müzikli Oyun ya da Müzikal Dalında Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" Ankara Sanat Tiyatrosu'ndan Bülent Yıldıran, "Komedi, Müzikli Oyun ya da Müzikal Dalında Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan Şirin Giobbi, "Komedi, Müzikli Oyun ya da Müzikal Dalında Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan İrfan Kılınç, "Komedi, Müzikli Oyun yada Müzikal Dalında Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan Ebru Nil Aydın oldu.

"Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" ödülünü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'ndan Mert Kırlak, "Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" ödülünü Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan Maral Üner, "Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" ödülünü Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan Erdal Küçükkömürcü ve "Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" ödülünü ise Tatbikat Sahnesi'nden Evlin Beşikçioğlu almaya hak kazandı.

“6. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri” Sahiplerini Buldu

“6. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri” Sahiplerini Buldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim