• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

6 Kıtada Aynı Anda “Koşamayanlar İçin” Koşacaklar

6 Kıtada Aynı Anda “Koşamayanlar İçin” Koşacaklar
İzmir, 8 Mayıs'ta dünyanın en büyük koşularından birine ev sahipliği yapacak.

İzmir, 8 Mayıs'ta dünyanın en büyük koşularından birine ev sahipliği yapacak. Omurilik felcine dikkat çekmek için dünya genelinde 6 kıtada, 34 farklı şehirde aynı anda koşulan "Wings For Life World Run"ın Türkiye ayağı, İzmir'de düzenlenecek.

Dünyanın dört bir yanında omurilik araştırmalarını desteklemek amacıyla 33 ülke ve 34 kentte koşulacak Wings For Life World Run'ın Türkiye ayağı, 8 Mayıs'ta İzmir'de düzenlenecek. 6 kıtada aynı anda başlayacak koşunun tüm dünyada 150 binden fazla katılımcıya ulaşması bekleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğinin desteklediği koşunun gelirinin tamamı omurilik felcinin kalıcı tedavisine yönelik araştırmalarda kullanılıyor.

Organizasyonun tanıtımı için Tarihi Havagazı Fabrikasında düzenlenen basın toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Wings For Life World Run Spor Direktörü Colin Jackson, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) Genel Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya ve Engelsiz İzmir Kongre Başkanı Levent Köstem ile Wings For Life elçileri milli sporcular Şahika Ercümen, Kenan Sipahi, Ahmet Arslan ve İnanç Koç katıldı.

"İNANIYORUZ, ÇALIŞACAĞIZ, BAŞARACAĞIZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Wings For Life World Run organizasyonunun basın toplantısında yaptığı konuşmada, projenin çok ulvi olduğunu söyledi. Organizasyonda toplanacak olan tüm paranın omurilik felçlilerinin tedavisine yönelik bilimsel araştırmalara harcanacak olmasının çok önemli olduğunu ifade eden Kocaoğlu, "İzmir olarak 8 Mayıs'taki koşuya ev sahipliği yapıyoruz. Burada etkinliğin başarılı olması için, toplayabileceğimiz maksimum maddi desteği sağlayabilmemiz için İzmirliler olarak hepimizin çok ciddi katkıda bulunması gerekiyor. Bugünden itibaren katılımı artırmak için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz. İyi bir çalışmayla geçen yıl 2 bin kişi koştuğuna göre, bunun katbekat üstüne çıkacak potansiyele sahip olduğumuzu düşünüyorum. İzmir'in aydınlık insanlarıyla birlikte gerekeni yapabileceğimize inanıyorum. Aydın, Manisa, Muğla, Denizli, Uşak gibi çevre illerden de katılım olacağına inanıyorum. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İzmir engelli duyarlılığı en yüksek kentlerimizden biri. İnanıyoruz, çalışacağız, başaracağız ve en büyük katkıyı koyacağız" dedi.

"KÜRESEL BİR YARIŞ"

Wings For Life World Run Spor Direktörü Colin Jackson ise başlangıç çizgisi olmasına rağmen bitiş çizgisi bulunmayan ve ne kadar koşacağına sadece katılımcıların karar verdiği küresel bir yarış düzenlendiğini belirtti. Etkinliğin başarısının her geçen yıl arttığına ve insanların bu deneyimin bir parçası olmak istediğine dikkat çeken Jackson, her ülkedeki gönüllü elçileri aracılığıyla mesajlarını dünyaya iletmeye çalıştıklarını söyledi. "Koşmanın ve hareket edebilmenin lüksünü insanlara anlatabilmeliyiz" diyen Jackson, "Amacımız omurilik felcine kesin bir çözüm bulabilmek. Bunun için çok fazla kaynağa ve bilim adamına ihtiyacımız var. Bu yarış sayesinde 7 milyon Euronun üzerinde kaynak elde edildi" şeklinde konuştu.

"ENGELSİZ BİR YAŞAM İÇİN"

TOFD Genel Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya da 1994 yılında geçirdiği trafik kazasının ardından yanlış ilk yardım uygulaması nedeniyle omurilik felçlisi haline geldiğini belirterek, "Kaç yaşında olursanız olun böyle bir durumda çok ağır bedel ödüyorsunuz" diye konuştu. 3 yıldır vakfın bu çalışmalarına destek verdiğini vurgulayan Çetinkaya, "Dünyanın neresinde olursa olsun, insanlara çare olabilmek için koşan herkese çok teşekkür ediyorum ve engelsiz bir yaşam diliyorum" dedi.

Engelsizmir Kongre Başkanı Dr. Levent Köstem de, İzmirlilerin son derece duyarlığı olduğunu belirterek, 8 Mayıs'ta İzmir'de dünya ölçeğinde bir rekor kırılacağına inandığını ifade etti.

GÖNÜLLÜ ELÇİLERİN MESAJLARI

Wings For Life elçisi milli sporcular ise İzmirlilere şu mesajları iletti:

Ahmet Arslan (Milli atlet): "Bu yıl 8 Mayıs'ta hep birlikte aynı amaç için İzmir'de koşacağız. Ben hayatını koşarak kazanan birisiyim. Umarım İzmir'de katılımcı sayısını ikiye üçe katladığımız gibi koşu mesafelerini de birlikte artırırız."

- Şahika Ercümen (Dünya sualtı dalış Rekortmeni): "8 Mayıs'ta ben de sudan çıkıp dünya ile aynı anda İzmir'de koşacağım. Çocukluğunda evden dahi çıkamayacak derecede astım rahatsızlığı yaşayan biri olarak doğru tedaviyi çok önemsiyorum."

- Kenan Sipahi (Milli basketbolcu): "Ben bir basketbolcu olarak sahada maç kazanabilmek için koşabilmenin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Bu nedenle koşamayan insanların tedavisi için ne kadar katkıda bulunabilirsek o kadar mutlu olacağız."

- İnanç Koç (Pınar Karşıyaka Takım Kaptanı): "Güzel İzmir'i Avrupa'nın en büyük organizasyonu Euroleague'de temsil eden Pınar Karşıyaka olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veriyoruz. Takım olarak 8 Mayıs'ta o yarışta yerimizi alacağız."

HEDEF REKOR KATILIM

8 Mayıs tarihinde İzmir'de, dünyanın farklı coğrafyalarındaki 33 kentle aynı anda gerçekleştirilecek koşunun startı saat 14.00'te Gündoğdu meydanında verilecek. İsteyen herkesin katılabildiği yarışta, 5 bin koşucuyla İzmir'in aynı zamanda "Wings For Life World Run" yarışındaki en kalabalık koşulardan birine ev sahipliği yapması hedefleniyor.

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen yarışa dileyen herkes, oluşturulan fon hesabına 50 TL bağış yaparak katılabiliyor. Yarışma kurallarına göre resmi başlangıç saatinden 30 dakika sonra özel donanımlı yakalama aracı yola çıkarak üzerinde sinyal verici çip taşıyan yarışçıların peşinden geliyor. Yarışma aracının gerisinde kalan koşucu için o andan itibaren yarış bitiyor. Koşunun mesafesini tamamen yarışmanın performansı belirliyor. Tüm dünyada yakalama aracına en son yakalanan 1 erkek, 1 kadın Dünya Şampiyonu ilan ediliyor. Ayrıca her ülke de kendi şampiyonlarını belirliyor.

HANGİ ÜLKELER KOŞACAK?

Türkiye'yi İzmir'in temsil edeceği Wing For Life'ın bu yılki koşuşu, eşzamanlı olarak şu ülkelerde yapılacak: ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, İngiltere, Danimarka, Fransa, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Hırvatistan, Japonya, Kanada, Meksika, Norveç, Peru, Polonya, Portekiz, Rusya, Slovakya, Slovenya, Tayvan, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya ve Şili.

6 Kıtada Aynı Anda “Koşamayanlar İçin” Koşacaklar

6 Kıtada Aynı Anda “Koşamayanlar İçin” Koşacaklar

6 Kıtada Aynı Anda “Koşamayanlar İçin” Koşacaklar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim