• BIST 9679.8
  • Altın 2487.92
  • Dolar 32.42
  • Euro 34.4592
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

6 kişi bir oda da yaşıyorlar

6 kişi bir oda da yaşıyorlar
Şenkaya ilçesine bağlı Turnalı Köyünde ikamet eden Zafer Çakmak ve ailesi bir göz oda da yaşam mücadelesi vermeye çalışıyor.

Çakmak ailesi bir göz odada yaşam mücadelesi veriyor.

Şenkaya ilçesine bağlı Turnalı Köyünde ikamet eden Zafer Çakmak ve ailesi bir göz oda da yaşam mücadelesi vermeye çalışıyor. 2004 yılından beri bir göz odadan ibaret ev de ailesiyle birlikte yaşayan Baba Zafer Çakmak (48), "Bir göz odayı ikiye böldüm. Bir tarafını banyo ve mutfak diğer tarafını ise yatacak yer olarak kullanıyoruz" dedi.

4 çocuğu ve eşiyle bir göz odadan ibaret ev de hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarını belirten baba Zafer Çakmak, "Çocuklarımın 3'ü yetişkin oldu. Tek bir oda da yaşamaya çalışıyoruz. Kaymakamlığa, Belediye Başkanlığına, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat ettim. Benim kriterlerimin ev yapılması için uygun olmadığını söylediler. Benim hiçbir yerden gelirim yok. Sağlığım bozuk. Üç tane öğrencim var. İkisi üniversite de biri ise lisede okuyor. İlahiyat Fakültesinde okuyan büyük oğlum, yaz tatillerinde inşaatlarda çalışıyor. Tuğla boşaltarak okul harçlığını çıkarmaya çalışıyor. Bu çocuklarımın insanca yaşayabilecekleri ders çalışıp, televizyon izleyip, rahat uyuyabilecekleri bir evimizin olmasını istiyorum. Devletimden tek isteğim bir evimin olması." şeklinde konuştu.

Bir göz odada 6 nüfusla yaşamaya çalıştıklarını belirten anne Erengül Çakmak (35) ise "Eşimde rahatsız ben de. Safra kesesinden ameliyat oldum. Eşim de, bende çalışamıyoruz. Her şeyimiz bu bir göz oda. Buradan başka kalacak başka bir yerimiz yok. Çocuklar okuldan geldikten sonra bir göz oda da yaşamaya çalışıyoruz. Yetkililerden bizlere yardım eli uzatmalarını bekliyoruz" dedi.

4 çocuklu Çakmak ailesinin Kars ili Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrenim gören büyük oğlu Yunus Emre Çakmak ise okulların tatile girdiği yaz döneminde geldiği evinde özellikle yatma konusunda büyük zorluk çektiklerini anlattı.

Bir göz odada hayatlarını geçirmek zorunda kaldıklarını dile getiren Yunus Emre Çakmak, "İlahiyat Fakültesi 3'ncü sınıf öğrencisiyim. Her yaz köye geliyorum. Ailemin ekonomik şartları çok kötü. Başımızı sokacağımız doğru dürüst bir evimiz yok. Daha önceleri söz verilmişti. Ben de çok uğraştım. Gerek Şenkaya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Fonu gerekse Erzurum Valiliğine yaptığımız müracaatlardan olumlu bir netice alamadık. Yazın bir odaya sığmadığımız için babam dışarıda yatıyor. Bu durum beni kahrediyor. Devletimizden bize bir yardım eli uzatmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Bu arada Çakmak ailesinin diğer bir ferdi Esra Çakmak ise kendisine ait bir odasının olacağı günün hayalini kurarken yine ailenin kızlarından Elif Çakmak'ta birçok insana hatta Suriyelilere bile ev yapıldığını öne sürerek bu ülkenin vatandaşı olarak kendilerine de bir ev yapılmasını istedi.

6 kişi bir oda da yaşıyorlar

6 kişi bir oda da yaşıyorlar

6 kişi bir oda da yaşıyorlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim