• BIST 9548.09
  • Altın 2495.517
  • Dolar 32.4859
  • Euro 34.5384
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

’6 Eksiği Tamamlayın’ Kampanyası

’6 Eksiği Tamamlayın’ Kampanyası
İHH Malatya Şubesi, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte başlattığı "6 Eksiği Tamamlayın" kampanyası ile sıkıntılı bir süreç yaşayan Bayırbucak...

İHH Malatya Şubesi, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte başlattığı "6 Eksiği Tamamlayın" kampanyası ile sıkıntılı bir süreç yaşayan Bayırbucak Türkmenlerine ve kamplarda yaşayan mültecilere 8 tır yardım paketi gönderdi.

İHH Malatya Şubesi "6 Eksiği Tamamlayın" Başlatılan yardım kampanya kapsamında hayırseverlerin ve sivil toplum örgütlerinin yardımıyla Malatya "da toplanan 8 tır yardım paketi Bayırbucak'taki Türkmenlere gönderildi. Kışlık malzeme, gıda ve erzak, bebe bisküvisi, bebek memesi, bebek bezi hasta bezi gibi ürünlerden oluşan malzemeleri Bayırbucak Türkmenlerine, kamplarda yaşayan mültecilere ulaştıracak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İHH Malatya Şubesi Başkanı Ömer Derin, "Malatya'daki Sivil Toplum Kuruluşlarımızın desteği ile 8 TIR'lık bir konvoy oluşturuldu. Suriye de savaş 5 yıldır devam ediyor. 7,5 milyon insan kendi ülkesinden bir başka ülkeye göç etmek zorunda kaldı. 400 bin insan öldü. Ve Irak savaşı olduğu gibi milyonlarca yetim arkada kalacak. Bizler Türk milletinin kadir şinaslığını gösterip buraya sığınan kardeşlerimize kucağımızı açtık onlara yardım ediyoruz ama Suriye de savaşın devam ettiğini unutmadan özellikle Türkmen dağı bölgesinde son zamanlarda yoğunlaşan saldırılar neticesinde ciddi mazlumiyetler var. Bizlerde buradan yaptığımız yardımlarla bir nebze olsun dermen olabilir miyiz? Faydamız olabilmek adına çalışma başlattık. Çalışma adı 6 eksiği tamamlaydı. Bu proje çerçevesinde hayırseverlerimizin katkısı da 8 tır yola çıkıyor. Türkmen dağına ve Suriye'deki kardeşlerimize inşallah katkısı olur. İnşallah Allah'tan dileğimiz savaş bir an önce biter. Şuanda 20 ülke Suriye'yi bombalıyor. Artık yeter diyoruz. Ölen çocuklar mağdur olan kadınlar şu hırsınızdan kinimizden vazgeçin şu paylaşım derdinizden vazgeçin. Özellikle yardım yapan kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

’6 Eksiği Tamamlayın’ Kampanyası

’6 Eksiği Tamamlayın’ Kampanyası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim