• BIST 9722.53
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

6 ayda 139 kadın öldürüldü

6 ayda 139 kadın öldürüldü
CHP Adana Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, 2014 yılının ilk 6 ayında 139 kadının öldürüldüğünü açıkladı.

Çinkılıç, yaptığı açıklamada, Türkiye’de 2014 yılının ilk 6 ayında 139 kadının öldürüldüğünü belirtti. ‘Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre 2014’ün ilk 6 ayında işlenen cinayetlerin en çok sırasıyla İstanbul, Gaziantep, Adana, Antalya, Hatay, Konya ve Mersin’de meydana geldiğini vurgulayan Çinkılıç, kadın cinayetlerinin son yıllarda yüzde 1400 artış gösterdiğini kaydetti. Çinkılıç, “Öldürülen kadınlarımızın birçoğu koruma isteminde bulunmasına rağmen yaşamını yitiriyor. Çoğu kadınımızın koruma talebi geri çevriliyor ya da çok geç kalınmış oluyor” dedi.
 
48 SAATTE 4 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ
 
Sadece haziran ayında 18 kadının cinayete kurban gittiğini, temmuz ayının başlarında olunmasına rağmen toplam 4 kadının vahşice öldürüldüğünü ifade eden Çinkılıç, “Artık, töre veya namus kavramı bahane edilerek kadınlarımızın öldürülmesini istemiyoruz. Hayatın her alanında mücadele eden, eşi, çocuğu, annesi veya babası için canını hiçe sayan kadınlarımız, ülkemizin Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında önemli bir görev üstlenmiştir. Ekonomik özgürlüğüne izin verilmeyen, kendileriyle ilgili kararlara müdahale edilen, karar alma mekanizmalarında yer verilmeyen, siyasette yönetim kademelerinde yeterince göremediğimiz kadınlarımız için sadece yazılı önlemler almak yetmiyor. Türkiye’nin tamamına yayılacak etkin mücadele ağı, eğitim ve bilinçlendirme politikaları ile caydırıcı yöntemler kadınlarımızın değerinin daha fazla ortaya çıkmasını sağlayacaktır” diye konuştu.
 
Evlerinde, iş yerlerinde, kamusal alanda, kısacası yaşamın her alanında ölümle burun buruna gelen, şiddet gören kadınların kendi haklarını arayabilmesi için uygun ortam ve zeminlerin de hazırlanmasının gerekliliğine işaret eden Çinkılıç, başta kolluk kuvvetleri ve yargı mensupları olmak üzere toplumda sürekli bir eğitim modelinin hayata geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim