• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

6. Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu

6. Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu
Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü anısına gerçekleştirilen "6. Adana Uluslararası Kurtuluş Maratonu" sona erdi.

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü anısına gerçekleştirilen "6. Adana Uluslararası Kurtuluş Maratonu" sona erdi. Yarı maratona bin 500, halk koşusuna ise 4 bin kişi katıldı.

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen "6. Adana Uluslararası Kurtuluş Maratonu" sona erdi. Atatürk Parkı önünde Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan maratonun startını Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Cevheribucak, Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avşar, Spor Daire Başkanı Fahri Durukan, Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi Şube Müdürü Mehmet Sağlam, Özel Kalem Müdürü İsmail Taymaz verdiler.

GEÇEN YILIN BİRİNCİSİ KENYALI KİPYEGO YİNE KAZANDI

Kentin tarihi dokusuna dikkat çekilen yarışma Merkez Parkta sona erdi. Yarı maratona Türk Milli Takım sporcularından 100 kadar atletin yanı sıra Kenya, ABD, Etiyopya, İngiltere, Fas, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Kırgızistan, Almanya, Hırvatistan, Sırbistan, Romanya ve Makedonya'dan toplam bin 500 sporcu katıldı.

Yarı maratonu erkeklerde geçen yılın birincisi Kenyalı Barselius Kipyego 1.00.46'lık derecesiyle birinci tamamladı. İkinciliği aynı ülkeden 1.00.57'lik derecesiyle Paul Kipkemol Kıpkorır, üçüncülüğü ise yine Kenya'dan 1.01.15'lik derecesiyle Stephan Omiso Arıta elde etti.

Kadınlarda ise birinciliği Etiyopya'dan 1.09.36'lık derecesiyle Abebel Yeshaneh Brihane, ikinciliği 1.09.43'lük derecesiyle Kenya'dan Visiline Jepkesho, üçüncülüğü ise yine Kenya'dan 1.12.23'lük derecesiyle Lucy Cheruiyot elde etti.

Engellilerde ise Birol Kamar birinciliği elde etti. Yarı maratonda kadın ve erkeklerde birinci olanlara 20 bin TL, ikincilere 10 bin TL, üçüncülere ise 5 bin TL olmak üzere toplam 121 bin TL para ödülü ve kupa verildi.

ŞÜKRÜ ÇAKIR: "DAHA BÜYÜK ORGANİZASYONLARA TALİBİZ"

Ödül töreni öncesinde konuşan Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, tüm katılımcıları kutladı. Adana'nın spor kenti olduğunu, daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını belirten Çakır, Adana dışından yarışlara katılan tüm sporculara, ana sponsor Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve TEMSA yetkililerine teşekkür etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Cevheribucak, maratonda Türkiye'nin bir numarası olarak bilinen Avrasya Maratonu'nu gelecekte geçeceklerini belirterek, yarışa katılanlara ve emeğe geçenlere teşekkür etti.

Etkinliğe Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Gençlik ve Spor Şube Müdürleri Halit Yılmazel, Mahmut Kır, Cemal Demirağ, Murat Adıgüzel, Spor Servisi Şefi Hanifi Altun ve diğer yetkililer de katıldı.

Turnuvada ana sponsorluk yapan Adana Büyükşehir Belediyesi ve TEMSA çalışanlarının yarı maraton ile halk koşusuna katılmaları beğeniyle karşılandı. Bu arada tüm katılımcı ve sporseverlere kurulan stantlarda çay, kahve, su, simit ve ayran ücretsiz olarak dağıtıldı.

"ORGANİZASYON İÇİN TÜM EKİBİMİZİ SEFERBER ETTİK"

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Vali Mustafa Büyük'ün desteğiyle gerçekleştirilen maratonda tüm il spor müdürlüğü çalışanların organizasyon konusunda seferber ettiklerini belirterek, yarı maraton, masterler, engelliler ve halk koşusuna katılan sporcuları kutladı. Ataşbak, yarışmaya katılmak ve izlemek için çevre illerden gelenlerin olduğunu da sözlerine ekledi.

Maratonu, Eski Atletizm Federasyonu Başkanı Fikret Çetinkaya, Nejat Kök, Mehmet Yurdadön, Muharrem Dalkılıç, Kurtuluş Maraton'u ilk başlatan Adana Eski Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Atletizm Federasyonu Başkanvekili Ali Aksu, Milli Maratoncu Serap Aktaş, Veli Ballı, Sadık Salman, Mehmet Akgün, Necdet Ayaz, İsmail Akçal, Ahmet Altın, Selehattin Yıldız da izledi.

6. Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu

6. Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu

6. Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu

6. Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu

6. Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim