• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

6. Adana Uluslararası Kurtuluş Maratonu

6. Adana Uluslararası Kurtuluş Maratonu
Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü anısına gerçekleştirilen "Altıncı Adana Uluslararası Kurtuluş Maratonu" hazırlıkları...

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü anısına gerçekleştirilen "Altıncı Adana Uluslararası Kurtuluş Maratonu" hazırlıkları tamamlandı. Yarı maratona bin 500, halk koşusuna 4 bin kişi başvurdu. Yarışmacılara dağıtılacak toplam para ödülü ise 121 bin TL.

Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve yarışın zaman sorumlusu Münir Yaraş, maratonun yarın sabah 09.00'da Atatürk Parkı önünde başlayacağını, Yarı maratonun kentin tarihi dokularına dikkat çekileceğini ve Merkez Park'ta sona ereceğini söyledi.

"GEÇEN YILIN BİRİNCİSİ KENYALI KİPYEGO DA KATILIYOR"

Yaraş, internet ortamında yarışa başvuranlara göğüs numaraları ve çanta dağıtıldığını belirterek şöyle devam etti:

"Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşu anısına gerçekleştirilen yarışlara büyük katılım var. Şu ana kadar 100 kadar milli atletin yanı sıra yarı maratona bin 500 kadar kadın ve erkek başvurdu. Halk koşusuna ise 4 bin kişinin katılımını bekliyoruz. Tüm yarışmacılara çanta, tişört, şapka, cezerye ve yarış ile ilgili kitapçık dağıttık. Yarışlara elit sporcuların yanı sıra, masterler ve engelli sporcular da katılacak. Yarışlarda toplam 121 bin TL para dağıtılacak. Yarışa geçen yılın birincisi Kenyalı Barselus Kipyego'da katılıyor."

"TEMSA'DAN 200 ÇALIŞAN YARIŞA KATILACAK"

Turnuvada ana sponsorluğu Adana Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığını, ayrıca TEMSA'nın da sponsor olduğunu belirten Yaraş, "Halk koşusuna sponsor kuruluşların çalışanları da katılacak. Bu güzel bir davranış. Özellikle TEMSA'da üst düzey yöneticilerden oluşan 200 kişilik gurup yarın 4 bin metre koşacaklar" dedi.

YARIŞLARA 14 YABANCI ÜLKE KATILIYOR

Yaraş, yarışmalara 100 kadar milli takım sporcusu atletin katılacağını, Türkiye'nin yanı sıra, Kenya, ABD, Etiyopya, İngiltere, Fas, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Kırgızistan, Almanya, Hırvatistan, Sırbistan, Romanya ve Makedonya'dan sporcuların katılacağını kaydetti.

Bu arada, göğüs numarası almaya gelen sporculara makarna dağıtıldı.

Yaraş, yarışmalara sponsorluk yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile organizasyonda tüm ekibini seferber eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Spor Servisi Şefi Hanifi Altun, Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur'a teşekkür etti.

6. Adana Uluslararası Kurtuluş Maratonu

6. Adana Uluslararası Kurtuluş Maratonu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim