• BIST 9761.81
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

"571 Noter İmzalı Dosyayla Lahey’e Gideceğiz"

"571 Noter İmzalı Dosyayla Lahey’e Gideceğiz"
Dün bir televizyon programına katılan Diriliş Başkanları Derneği Genel Başkanı Hasan Türksel, Suriye Devlet Başkanı Esad'ın Lahey Uluslararası Savaş...

Dün bir televizyon programına katılan Diriliş Başkanları Derneği Genel Başkanı Hasan Türksel, Suriye Devlet Başkanı Esad'ın Lahey Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanması için 571 Noter imzasından oluşan dosya sunacaklarını söyledi.

Diriliş Başkanları Derneği Genel Başkanı Hasan Türksel dün katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulundu. Türksel, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Lahey Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanmasını istediğini belirterek "Halkına olan zalimliği ile savaş suçlusu olarak olayı Diriliş Başkanları adına Lahey'e taşıyacağız. 571 noter imzalı dosyayı tamamladıktan sonra Uluslararası Lahey Mahkemesi'ne sunacağız. Mazlumun dini olmaz diyerek Türkiye'yi ensar kılan Allah'a hamd olsun biz kardeşlerimizi koruyup kollayacağımıza Allah katında söz verdik. Ekmeğimizi paylaşıyoruz şuan Türkiye'den daha fazla kardeş alan bir ülke yok bakın mülteci demiyorum kardeş diyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin yeni anayasa ve başkanlık sistemi konuları hakkında ilk fiili destekleyen ve bu yönde afiş, reklam gibi Türkiye'nin tamamında çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Türksel, "Diriliş Başkanları bu konuda bir ilke daha imza atıyor. 5 ay gibi kısa bir sürede ülke çapında 57 il 72 ilçe ve 18 ülke olmak kaydıyla teşkilatlanan Diriliş Başkanları ayrıca 18 ülkede çalışmalarını resmi olarak sürdürüyor. Amerika, Makedonya, İsveç, Avusturalya, Almanya ve son olarak ta Filistin'de temsilcilik açan Diriliş Başkanları dünya çapında "Benim Anayasam" adı altında başlatılan kampanya iki kitapçıktan oluşuyor. Biri boş diğeri ise dolu olmak kaydıysa halkın her kesimine dağıtımı yapılacak olan boş kitap, toplumun her kesiminden kişilerin kendi görüşleri ve nasıl kanunlar istediği hakkında ferdi bireysel görüş ve bildirgelerini yazarak dolduracak. Kargoya karşı ödemeli olarak şuan merkezi Tekstilkent'te bulunan genel merkez binasına gönderilecek orada değerlendirilen kitapçıklar Türkiye Hukukçular Flatformu adında öncülüğünü Uğur Yılmaz'ın yaptığı 50 kişilik avukat grubunun değerlendirmesine alınarak Cumhurbaşkanlığı sarayına gönderilecek bu bilgilendirmeden sonra biz atalarımıza olan borcumuzu ülke çıkar ve menfaatlerini koruyarak ve ardımızdaki haleflerimize büyük güçlü ve istikrar sahibi bir Türkiye bırakmaktır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim