• BIST 9559.02
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

57. Alay Sancağı Törenle Teslim Edildi

57. Alay Sancağı Törenle Teslim Edildi
Çanakkale'de, 57. Alay'ın temsili sancağı, Conkbayırı'nda düzenlenen törenle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne...

Çanakkale'de, 57. Alay'ın temsili sancağı, Conkbayırı'nda düzenlenen törenle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne teslim edildi.

Ata'nın izinde 57. Alay yürüyüşünün sona erdiği Conkbayırı'nda Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi. Tören, anıta çelenklerin sunulması ile başladı. Hükümet adına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Türk Silahlı Kuvvetleri adına 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar anıta çelenk sundu. Tören saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Türk Silahlı Kuvvetleri adına Albay Mehmet Kılıç'ın konuşmasının ardından, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç bir konuşma yaptı.

Bakan Kılıç, "Bugün burada, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasının en önemli ön sözü olan ve bir milletin tüm dünyaya hiç bir zaman istiklalinden bağımsızlığından ödün vermeyeceğinin en büyük göstergesi olan Çanakkale Kara Savaşlarını anmak için ve 57. Alayda şehit olanları anmak için bir aradayız. Ama bugün de milletimizin, devletimizin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğimize el uzatanlara karşı, hainlere karşı hiç çekinmeden canını ortaya koyan şehitlerimizi, rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Gazi olanlara minnetlerimizi sunuyor, acil şifalar diliyoruz. Biliyoruz ve inanıyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar olacaktır. Ve bunu burada şehit düşenlerin, gazi olanların torunları başaracaktır. Biz bunu hep beraber yapacağız" dedi.

Konuşmaların ardından, 57. Alay'ın temsili sancağı geçen yıl emanet edilen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden Mehmet Raşit Medineli tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencisi Alperen Uysal'a teslim edildi. Devir teslim töreninin ardından askeri bando konseriyle tören sona erdi.

57. Alay Sancağı Törenle Teslim Edildi

57. Alay Sancağı Törenle Teslim Edildi

57. Alay Sancağı Törenle Teslim Edildi

57. Alay Sancağı Törenle Teslim Edildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim