• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

56 madde 256 saatte geçti

56 madde 256 saatte geçti
Oturumları geçen hafta CHP’li Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, bu hafta ise MHP’li Meclis Başkanvekili Meral Akşener’in yönetmesi, görüşmelerin hızını düşürdü.

Oturumları geçen hafta CHP’li Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, bu hafta ise MHP’li Meclis Başkanvekili Meral Akşener’in yönetmesi, görüşmelerin hızını düşürdü.

Gelecek haftadan itibaren genel kurulu AK Partili Meclis Başkanvekilleri yönetecek. AK Parti, görüşmelerin hızlanmasını ve bu süre içinde tamamlanmasını hedefliyor.

13. gün görüşmeleri önceki gece saat 03.30’da tamamlandı. Geceye damgasını vuran ise uzun mesai saatleri ve uyuyan milletvekilleri oldu.

HDP’li Hasip Kaplan, Meclis Başkanvekili Akşener’e, “İçtüzüğe göre Meclis uyuma yeri değildir. İktidar partisi milletvekillerinin hepsi uyuyor.

Uyuyanları lütfen dışarı çıkarın” dedi. AK Partili Yılmaz Tunç, Kaplan’a “Niye yalan söylüyorsun? Nerede, uyuyan mı var? Çok ayıp ya” yanıtını verdi.

İŞKEMBECİ VE PAVYON

Tartışmanın ardından Kaplan, “Meclis, elbette ki kanun yapacak, yasama görevini yapacak ama kölelik düzeninde bir çalışma tarzını insan onuruna aykırı buluyoruz” diyerek uzun oturumları eleştirdi, stenograflardan kavaslara, çay ocağından tutanak dairesi çalışanlarına kadar pek çok Meclis çalışanının mağdur edildiğini vurguladı.

“Bu saatte dışarıda nereler açıktır diye düşündünüz mü?” diye soran Kaplan, “İşkembe salonları da açıktır. Bakın, size işkembe salonlarını da hatırlatayım.

Pavyonlar açıktır, barlar da açıktır. Ben size açık söyleyeyim, bu saatte çalışan sektörler belli” diye konuştu.

Polis, vali, jandarma düzenlemesi

İç Güvenlik Paketi’nde kabul edilen maddelerin getirdiği düzenlemelerden bazıları özetle şöyle:

ÜST ARAMASI

Vali, lüzumu halinde, kolluk amir ve memurlarına suç faillerinin bulunması için emir verebilecek. n Kolluk amirinin emriyle kişinin üstü, eşyası, aracı aranabilecek.

Toplantı veya gösteri yürüyüşlerinde, “havai fişek, molotof, demir bilye ve sapan” taşıyanlara 2.5 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Polis; okul, kamu binası, ibadethane gibi yerlere molotof, patlayıcı, yanıcı, yakıcı, boğucu ve benzeri silahla saldıranlara karşı silah kullanabilecek.

Yürüyüşlerde yüzünü kapatanlara 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek.

BAKAN VE VALİYE YETKİ

 Jandarma ve Sahil Güvenlik’in Genelkurmay ile bağı kesilecek, İçişleri Bakanı’na bağlanacak.

Askeri olmayan görevi nedeniyle suç işleyen jandarmayı, İçişleri Bakanı veya vali görevden uzaklaştırabilecek.

GÖRÜŞÜLECEK MADDELER

Amiraller haricinde Sahil Güvenlik kurmay başkanı ve bölge komutanlarını İçişleri Bakanı atayacak.

Uygun görülen yerler, jandarmanın görev ve sorumluluk alanı olarak tespit edilebilecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim