• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

55 Sığınmacı Ölümden Döndü

55 Sığınmacı Ölümden Döndü
Çanakkale'den karayolu ile gelerek Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Badavut mevkisinden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek üzere sabah...

Çanakkale'den karayolu ile gelerek Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Badavut mevkisinden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek üzere sabah saatlerinde şişme botla denize açılan 55 sığınmacı ölümden döndü.

Alınan bilgiye göre, sığınmacıların sabahın erken saatlerinde Ayvalık ilçesi Küçükköy Mahallesi Badavut sahilinden bindikleri şişme lastik bot bir süre denizde ilerledikten sonra sert esen lodos ve aşırı yük nedeniyle su almaya başladı. Bunun üzerine aralarında bebek, çocuk ve kadınların bulunduğu 55 Suriyeli sığınmacı S.O.S çağrısı yaptı. Ayvalık'ın Alibey Adası'nda konuşlu Sahil Güvenlik Komutanlığından Saget 8 botu olay yerine hareket etti. Badavut açıklarında lastik bot batmak üzereyken imdada yetişen Sahil Güvenlik Komutanlığı askerleri, bölgeden geçen "Kanburoğlu" isimli balıkçı teknesini durdurarak sığınmacıları tekneye bindirdi.

Sahil Güvenlik botu eşliğinde Ayvalık'ın Alibey Adası iskelesine yanaşan balıkçı teknesinden inen sığınmacılardan bebekli olanlar bir araçla, geri kalanları ise 100 metre ilerideki Sahil Güvenlik bot komutanlığına götürüldüler.

Sığınmacılar arasında bulunan ve daha önce Malatya'da fırında çalıştığını, Almanya'ya gitmek için yola çıktığını belirten 16 yaşındaki Hamit İso, botlarının aşırı yük nedeniyle su aldığını belirterek, "Botumuz yolda yükü ağır olduğu için batıyordu. Bize 35 kişi demişlerdi ancak botla 55 kişi yola çıktık. Sonra tekneye su bastırdı ondan gidemedik. Yardım istedik Türk askerleri bizi kurtararak buraya getirdi" dedi.

Sığınmacılar Alibey Adası'ndaki bot komutanlığında bulunan kapalı alana alınarak işlemlerin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilecek.

55 Sığınmacı Ölümden Döndü

55 Sığınmacı Ölümden Döndü

55 Sığınmacı Ölümden Döndü

55 Sığınmacı Ölümden Döndü

55 Sığınmacı Ölümden Döndü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim