• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

55 Metre Yüksekte Türk Bayrağı Açtı

55 Metre Yüksekte Türk Bayrağı Açtı
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün itfaiyenin yeni araç filosuna katılan 55 metrelik merdiveni ile Türkiye'de sadece Adana ve Manisa'da bulunan...

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün itfaiyenin yeni araç filosuna katılan 55 metrelik merdiveni ile Türkiye'de sadece Adana ve Manisa'da bulunan itfaiye aracının asansörüne çıkarak Türk Bayrağı açtı ve ateş savaşçılarını selamladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesine katılan yeni araçların tanıtım töreni Şehzadeler ilçesindeki Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, İtfaiye araçlarının tedarikçi firması olan Volkan Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tecim, itfaiye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehzadeler Mehter Takımının gösterisi ile başlayan programa saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam edildi.

Törende ilk konuşmayı itfaiye araçları tedarikçisi Volkan Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tecim, gerçekleştirdi. Tecim konuşmasında, Türkiye'de hiçbir ilde bulunmayan en modern araçları Manisa'ya teslim etmenin gururunu yaşadıklarını söyleyerek, "Milliyetçilik lafla olmaz. 55 metrelik otomatik merdivenli asansörlü itfaiye araçlarından yurtdışına çok ihraç ediyoruz ama Türkiye'de bu araçlardan sadece iki ilde var biri Adana diğeri de Manisa'da." diyerek araçların Manisa'ya ve Manisalılara hayırlı olmasını temenni etti.

2016 yılının yatırım yılı olacağını kaydeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Bugün 56 araçlık geçtiğimiz sene içerisinde ihalesini tamamladığımız 2. etap itfaiye araçlarının tesliminin ve hizmete sunulduğunun günü. Hepimiz milliyetçiyiz, bu ülkeyi çok seviyoruz. Bu ülke için canımızı, kanımızı, her zaman verecek olan insanlarız. Ülkemizin değerlerine hepimizin sahip çıkması lazım bulunduğumuz makamlar noktasında. İşte Bugün bunlardan bir tanesinin daha örneği Manisa'da ışıldıyor." dedi.

TASARRUF YAPILDI

56 araçlık yeni itfaiye araçlarının ikinci etap tanıtım töreninde olduklarını vurgulayan Başkan Ergün, "Biliyorsunuz daha önce Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığımız 56 adet özellikli itfaiye aracı ve ekipmanının ihalesini 2014 yılı Aralık ayında yapmış ve 19 milyon 865 bin TL üzerinden bu araçlar ihale edilmiştir. Bu ihalede teşvik uygulaması alınarak 3 milyon 575 bin 700 TL'nin belediyemiz kasasından çıkması önlenmiştir. Bu tür tasarruf girişimlerimizle bundan önce de milyonlarca liranın belediyemiz kasasında kalmasını sağlamıştık. 56 adet itfaiye aracı alım ihalesi kapsamında 1 adet 55 metrelik otomatik merdivenli itfaiye aracı, 20 adet ilk müdahale itfaiye aracı, 10 adet 28 metre merdivenli itfaiye aracı, 15 adet itfaiye arazözü, 6 adet çok amaçlı kurtarma aracı, 4 adet 13 tonluk su tankeri, 112 adet telsiz ve 2 milyon TL değerinde malzeme teminleri yapıldı. İlk etapta 30 adet aracımızı teslim alarak ilçelerimize dağıtımını gerçekleştirmiştik. Bugün de 10 adet ilk müdahale, 15 adet arazöz ve 1 adet 55 metrelik otomatik merdivenli ve asansörlü itfaiye aracımızın tanıtımını gerçekleştiriyoruz." şeklinde konuştu.

55 NOKTADAN ANINDA MÜDAHALE

Yeni alınan araçların yanı sıra Manisa genelinde itfaiye amirlikleri ve müfrezelerinde de çalışmaların devam ettiğini kaydeden Başkan Ergün şunları söyledi:

"İl Genelinde 6 adet itfaiye amirliği binası ve 31 adet kapanan beldelerimize müfreze inşaatlarımız devam etmekte. Bu 37 tane birimimizin yaklaşık toplam maliyeti 10 milyon TL. Bazı kısımlar tamamlanmak üzere inşaatları devam ediyor. Manisa'da artık Allah nasip ederse itfaiye sorunu kalmayacak. Allah göstermesin, bunları kullanmayı nasip etmesin ama tedbiri de elden bırakmadan gerekli tedbirleri almamız gerekiyor bulunduğumuz makamlarca. Bunların tamamlanması ve mevcut binalarımızla birlikte toplam 55 noktadan itfaiyemizin kısa sürede olaylara müdahale etmesi planlandı. Halkımızın can ve mal güvenliği için çalışan itfaiyemizi daha güçlü kılmak adına mevcut imkanlarımız ile en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Bizi izlemeye devam edin. Yine yeni itfaiye araçlarımızın Manisa'mıza, bütün ilçelerimize, beldelerimize, Manisa'da yaşayan 1 milyon 400 bin vatandaşımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

55 METREDE TÜRK BAYRAĞI AÇTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e konuşmasının ardından Volkan Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tecim, araçların temsili anahtarını teslim etti. Daha sonra okunan dualar eşliğinde kurban kesilirken, araçların hayırlı olması temennisinde bulunuldu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, teslim töreninin ardından ateş savaşçısı itfaiye çalışanlarıyla tek tek tokalaşarak araçların hayırlı olmasını temenni etti. İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül ve firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Ergün, daha sonra İsa Tecim ile birlikte 55 metrelik otomatik merdivenli asansörlü araca çıkarak zirvede Türk Bayrağı açarak ateş savaşçılarını selamladı.

55 Metre Yüksekte Türk Bayrağı Açtı

55 Metre Yüksekte Türk Bayrağı Açtı

55 Metre Yüksekte Türk Bayrağı Açtı

55 Metre Yüksekte Türk Bayrağı Açtı

55 Metre Yüksekte Türk Bayrağı Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim