• BIST 9778.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

54’üncü Şiir İkindilerinde genç şairler resitali

54’üncü Şiir İkindilerinde genç şairler resitali
Manisa'nın Salihli ilçesinde Türkiye'nin en uzun soluklu şiir programı olan 54'üncü Şiir İkindileri etkinliğini genç şairlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Manisa'nın Salihli ilçesinde Türkiye'nin en uzun soluklu şiir programı olan 54'üncü Şiir İkindileri etkinliğini genç şairlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Genç şairlerin katıldığı program kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan Kent Müzesinde yapıldı.

Sunuculuğunu İsmail Kıran'ın yaptığı 54'üncü Şiir İkindileri programın açılışında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, şiirin Salihli'de çok sevildiğini ve şiir ikindileri yolculuğunun ilçede 1985 yılında başladığını söyledi.

54'üncü Şiir İkindileri programına bu sene Salihli'deki şiir yazan gençleri davet ettiklerini belirten Karaoğlu, "Sanatın gücüne, şiirin gücüne inanan biri olarak, Salihli'de şiir yolculuğu yapan bu gençlerimize destek olmak, yazdıklarını şiir severlerle buluşturmak bizler için mutluluk kaynağı. En yoğun duyguları hepimiz gençliğimizde yaşadık. Biz de bu anlamda genç arkadaşlarımızın şiirlerini dinlemek için yola çıktık. Tüm genç şair arkadaşlarımı kutluyorum. Çünkü güzel şiir yazmak kadar güzel okumak ta çok önemli" dedi.

Salihlili genç şairlerin resital havasında gerçekleştirdiği etkinlikte, Simge Dal, Zeynep İçel, Çağdaş Duman, Melisa Kaval, Hüseyin Devrim, İlayda Yüksel, Berfin Sanal, Cihan Uluç, Ali Turgut Durğun, Gönül Durğun ve Fatma Okter ile Cengiz Yılmaz okudukları şiirlerle programa renk katarken, 54'üncü Şiir İkindileri Programında şiirlere Coşkun Kandaş ve Orkestrası müzikle eşlik etti. Programda solist Hülya Demirkıran da şiirlerden bestelenen birbirinden güzel şarkıları seslendirdi. Salihlili şiir severlerin büyük beğeni ile dinleyip izledikleri 54'üncü Şiir İkindileri etkinliği sonunda programa katılan genç şairler ayakta alkışlandı. Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, genç şairlere teşekkür ederek plaket takdim etti.

54'üncü Şiir İkindileri programına, Belediye Başkanı Zeki Kayda'nın eşi Sevgi Kayda, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, belediye meclis üyeleri ve daire müdürleri, şiire gönül veren Salihlililer ile genç şairler katıldı.

54’üncü Şiir İkindilerinde genç şairler resitali

54’üncü Şiir İkindilerinde genç şairler resitali

54’üncü Şiir İkindilerinde genç şairler resitali

54’üncü Şiir İkindilerinde genç şairler resitali

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim