• BIST 9548.09
  • Altın 2493.983
  • Dolar 32.5008
  • Euro 34.5803
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

53 yaşında okula başladı

53 yaşında okula başladı
Elazığ’da 53 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Kenan Tanrıverdi, liseyi bitirmesinden 35 yıl sonra okumaya karar vererek, oğlunun eğitimine devam ettiği Fırat Üniversitesi’nde, çocuklarından küçük öğrenci arkadaşları ile ders görüyor.

Elazığ İl Özel İdaresi Köy Yolları Şubesi'nde teknisyen olarak çalışan 53 yaşındaki Kenan Tanrıverdi, Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine ve Resim Bölümü’ne bu yıl kayıt yaptırarak 35 yıl önce liseden sonra bıraktığı eğitimine tekrar başladı. Haftanın 4 günü gündüz derslere giren Tanrıverdi, eğitime en çok beyninin zinde kalması için başladığını söyledi.

53 yaşında olduğunu belirten Kenan Tanrıverdi, "Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda Makine Resim, Konstrüksiyon Bölümü öğrencisiyim. Endüstri ve meslek lisesi mezunuyum. Yıllar önce liseyi bitirdikten sonra Harran Üniversitesi’nde çalışmaya başladım. Oradan da Elazığ İl Özel İdaresi’ne geçiş yaparak Köy Yolları Şubesi'nde teknisyen kadrosunda çalışmaya devam ettim. Hala işime devam ediyorum. Bir taraftan da okumaya çalışıyorum" dedi.

OĞLU DA AYNI ÜNİVERSİTEDE ÖĞRENCİ

Kendilerine tanınan haktan yararlanarak 53 yaşında yüksekokul eğitimine başladığını aktaran Tanrıverdi, "Hem zamanımı değerlendirmiş oluyorum, hem de kitap okuyorum. Tabi ki 53 yaşında olunca bazı şeyleri insan tam anlamakta zorluk çekiyor. En çok sıkıntı çektiğim konu matematik ve statik dersleri oluyor. Burada benim çocuklarımdan bile küçükler var. Benim oğlumda aynı üniversitenin Sosyal Bilimler bölümünde öğrenci.Onunla aynı okulda devam ediyoruz" diye konuştu.

53 yaşındaki Tanrıverdi’nin çocukları yaşındaki öğrenci arkadaşları ise, "Biz onu yaşlı biri olarak görmüyoruz. Biz kendisine dayı diyoruz. Derslerde de iyi gidiyor. Kendimizden büyük biriyle ders görmek bize örnek oluyor. O yüzden Kenan dayıya teşekkür ediyoruz. Okumanın yaşının olmadığını bize gösteriyor" şeklinde konuştu.

Öğrencilerden biri de, Kenan Tanrıverdi’den örnek alarak babasının okuması için girişimde bulunduğunu ancak babasının kendinden emin olmadığı için okumak istemediği söyledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim