• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

53 senedir bir yastığa baş koyuyorlar

53 senedir bir yastığa baş koyuyorlar
Sinop'ta 53 senedir evli ve balıkçılıkla uğraşan çift, Sevgililer Günü öncesi mutluluğun sırlarını anlattı.

Sinop'ta 53 senedir evli ve balıkçılıkla uğraşan çift, Sevgililer Günü öncesi mutluluğun sırlarını anlattı.

Sinop'ta yaşayan ve geçimlerini balıkçılıkla kazanan Kazım ve Şehri Yıldız çifti, mutluluğun sırrının karşılıklı sevgi ve saygı olduğunu belirterek, zamane gençlerine nasihatlerde bulundu. Konuyla ilgili konuşan 75 yaşındaki Kazım Yıldız, "24 seneden beri buradayım. Balıkçılık yapmaktayım. Hanım ile beraber bazen tayfalarımız vardı. Kayıklarımız vardı. Kayıklarımızı sattık. Yaşlandıkça bıraktık o işleri. Ufak bir kayık ile şu an balıkçılık yapmaktayım" dedi.

Eşiyle evlenmelerini anlatan Yıldız, "Tanıştık. Düğünümüz oldu. Bir çocuğumuz oldu. Öldü. Bilgisizlikten. İkinci de tabii gözümüz açıldı. Şu an 4 tane çocuğum var. 1 oğlum, 3 kızım var. Hanım kızıp darılınca barışmaz. Fakat hiç dargınlık bildirmem. Ben 10 dakika dargın durmam. Benim o huyum var. Şimdiki gibi değil o zaman ki dargınlıklar. Şimdikiler babasına darıldıysa var ya çoluk çocuk seninle konuşmaz" diye konuştu.

"Evlilikte sevgi kadar saygı da önemli"

Evlilikte sevgi kadar saygının da önemli olduğunu söyleyen 74 yaşındaki Şehri Yıldız ise, "Hiç kızmadım. Kazım gençliğindeki hikayelerini anlatıyor. Herkes "niye anlatıyorsun" diyor. "Kıskanmıyor musun" diyorlar. Hayır, kıskanmıyorum. O olmuş bitmiş. O benimle mutlu. Benimle mutlu olduğu için de hiçbir sorun olmadı. Olmuyor da yani. Bu yaşa kadar bile olmuyor yani. Şimdi ben mesela, Kazım öfkelenirse sinirlenirse ben susarım. Ama o da susmasını bilir. Ben biraz naz yaparım ama o benim üstüme gelir. Hiç hayatta dargın durmuş değiliz. Yani bir gece, bir gün dargın durmuş değiliz. Bir gece ayrı yatmış değiliz. Mesela kayıkla denize gidip geliyor. O gelene kadar benim gözlerim yolda ve de özlüyoruz yani birbirimizi özlüyoruz. Hayatta hiç yemek sorunumuz olmadı. Olmaz da. Bu huzurlu olunca ben huzurlu oluyorum. Ben bunsuz duramıyorum" şeklinde konuştu.

Ayrıca gençlere tavsiyelerde bulunan Şehri Yıldız, "Hiç bir şeyi çoğaltmayacaksın. Bir şeye inat etmeyeceksin. Öf demeyeceksin" ifadelerini kullandı.

Yedi torun sahibi olan Yıldız çifti, konuşmalarının ardından balıkçı tekneleriyle denize açıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim