• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

52. Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri

52. Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri
Muş'ta, 52. Kütüphaneler Haftası düzenlenen etkinliklerle kutlamaya başlandı.

Muş'ta, 52. Kütüphaneler Haftası düzenlenen etkinliklerle kutlamaya başlandı.

Muş Öğretmenevi'nde düzenlenen kutlama programına Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, Belediye Başkan Vekili Aydın Özaslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerle birlikte davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Halk Kütüphanesi Müdürü Sadettin Yıldırım yaptı. Yıldırım, kitap okumanın önemine değinerek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Açılış konuşmasından sonra sinevizyon gösterisi ile devam eden programda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, kütüphanelerin önemine değinerek, kütüphanelerin birer araştırma yuvası olduğunu söyledi. Muş'un geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını, bölgesel anlamda çok önemli bir merkezde olduğunu ve tarihten gelen bu birikimin tekrar su yüzüne çıkarabilmek için toplum olarak okuma alışkanlığının kazanılması gerektiğini ifade eden Uyan, "Kütüphaneler, toplumun kültür ve medeniyet birikiminin en önemli hazinesidir. Bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi alanlarda, bir milletin hafızasını oluşturan kütüphaneler, geçmişi geleceğe taşıyan en önemli yapılardır. Bu anlamda bilgi kaynakları arasında özel ve önemli bir yere sahip olan kütüphaneler, bilgi toplumu olma yolundaki vazgeçilmez kurumlardan birisi olup, bireylerin araştırma, tanıma, öğrenme arayışlarında ilk başvurduğu kurumlar olan kitaplıklar, hayat boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz parçasıdır" dedi.

Yeni yetişen nesillerin kitap okuyabilmeleri için etraflarında kitap okuyanlarının olması gerektiğinin altını çizen Uyan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir kütüphane ortamında kitaplar arasında, kitap kokusu içinde araştırma yapmanın ve emek vererek bilgiye ulaşmanın da ayrı bir zevki vardır. Yeni yetişen nesillerin kitap okuyabilmeleri için etrafında kitap okuyanları olması gerekiyor. Sistematik bir şekilde kitap okuma alışkanlığının çocuklara kazandırılması gerekiyor. Bizim eksiğimiz budur. İslam'ın ilk emri "Oku'dur. Peygamber Efendimiz bir savaşta esir alınanları 10 kişiye okuma yazma öğretmeleri karşılığında serbest bırakmıştır. Valiliklerin, belediyelerin, üniversitelerin herkesin kitap okuma alışkanlığını kazandıracak çok uzun soluklu operasyonel çalışmalar yapması gerekiyor."

Muşlu vatandaşları kitap okumaya davet eden Vali Yardımcısı Uyan, "Bu duygu ve düşüncelerle 52. Kütüphaneler Haftası'nın ülkemizde ve ilimizde kitabı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak, bilgiye ve öğrenmeye olan ilginin artmasını sağlamak adına hayırlı olmasını, kitap okumanın öneminin en iyi şekilde anlaşılması temennisiyle tüm Muşlu hemşehrilerimizi kütüphanelerimize kitap okumaya davet ediyor, Kütüphane Haftasını kutluyor, tüm kitap sevenleri sevgi ve muhabbetle selamlıyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından en çok kitap okuyan ilk üç öğrenci ve vatandaşlara çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra ikram ve kitap sergisinin gezilmesi ile program sona erdi.

52. Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri

52. Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri

52. Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri

52. Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim