• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

52. Kütüphane Haftası Kilis’te Kutlandı

52. Kütüphane Haftası Kilis’te Kutlandı
52. Kütüphane Haftası, Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde bir dizi etkinlikle kutlandı.

52. Kütüphane Haftası, Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde bir dizi etkinlikle kutlandı.

Etkinliklerden ilki Üniversite Kütüphanesi'nin Kilis Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "Geçmişten Günümüze Kilis" konulu fotoğraf sergisi oldu.

Sergide Kilis ile ilgili Osmanlıca eserlerin yanı sıra kütüphane bünyesinde yer alan Kilis Araştırma Merkezi hakkında bilgilendirme yapıldı. Daha sonra ise öğrencilere "Sıra Dışı Okurlar" belgeseli izletildi.

Etkinliklerden diğeri ise Kitap Okuma Sevgisi paneliydi. Rektörlük konferans salonunda düzenlenen panelin başkanı 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Türer, panelistleri ise Doç. Dr. Hüseyin Doğramacıoğlu, Yrd. Doç. Dr. Erdinç Gülcü ve Yrd. Doç. Dr. Metin Ceylan oldu.

Panelde öncelikle Prof. Dr. Osman Türer kitap sevgisi ile ilgili bir konuşma yaptı. Daha sonra ise Yrd. Doç. Dr. Erdinç Gülcü geçmişten günümüze kütüphaneler konulu bir sunum yaptı. Kütüphaneciliğin yasal dayanakları konusunda sunum yapan Yrd. Doç. Dr. Metin Ceylan'ın ardından ise Doç. Dr. Hüseyin Doğramacıoğlu kitap okuma sevgisi ile ilgili sayısal verilere dayanan bir sunum gerçekleştirdi.

Panelin sonunda panel başkanı ve panelistlere Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı tarafından çiçek takdim edilirken, kütüphaneyi en aktif şekilde kullanan personellere ödül verildi. Ödüller akademik personel arasından Araştırma Görevlisi Özgül Ekinci'ye, idari personel arasından Taşıt İşletme Müdürlüğü personeli Cihan Çavdar'a, öğrenciler arasından ise Zeynep Korkmaz'a verildi.

Kütüphane haftası kapsamında son olarak düzenlenen etkinlik ise Kilis Kültür Evi'nin bahçesinde düzenlenen kitap okuma etkinliğiydi. Burada ise öğrencilere öncelikle simit ve çay ikram edildi daha sonra ise öğrenciler birer kitap seçerek burada okudular ve okudukları kitaplar Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından öğrencilere hediye edildi.

52. Kütüphane Haftası Kilis’te Kutlandı

52. Kütüphane Haftası Kilis’te Kutlandı

52. Kütüphane Haftası Kilis’te Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim