• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

52 Doktorun Ortaklığı İle Kurulan Örnek Hastane

52 Doktorun Ortaklığı İle Kurulan Örnek Hastane
Özel Ümit Hastaneleri bünyesinde Dermatoloji Uzmanı olarak uzun yıllar emek veren, aynı zamanda hastanenin ortaklarından olan Uzm.

Özel Ümit Hastaneleri bünyesinde Dermatoloji Uzmanı olarak uzun yıllar emek veren, aynı zamanda hastanenin ortaklarından olan Uzm. Dr. Selim Murat Ürer, Batıkent Özel Ümit Hastanesi'nin başhekimi oldu.

Yeni Başhekim Selim Murat Ürer, yeni dönemi ve hastanenin 17 yılda geçirdiği aşamaları anlattı. Başhekim Ürer, "Bunun büyük bir sorumluluk olduğunun bilincinde olarak, kolları sıvadık, idari personel, hastane yöneticileri, doktorlar ve tüm çalışanlarımızla hastaneyi hep birlikte yöneteceğiz" dedi.

Dr. Ürer, yapılanmada değişiklikler olduğunu, 10 Mart'ta gerçekleşecek genel kurul sürecinden sonra da hastaneye ilişkin yeni çalışmalara başlayacaklarını aktardı. Özel Ümit'in sağlık politikasını anlatan Başhekim Dr. Ürer, "Eskişehir'in en eski sağlık kurumlarından biriyiz. 17 yıl önce küçük tasarruflarımızı birleştirerek, birlikten kuvvet doğar ilkesiyle yola çıktık ve 1997 yılında 52 doktorun ortaklığı ile Özel Ümit Tıp Merkezi'ni kurduk. Özel Ümit, 2 bin metrekarelik alanda hizmet veren bir tıp merkezi iken insan sağlığına yatırım yaparak, 2010 yılının Şubat ayında 13 bin metrekare kapalı alanı bulunan Batıkent Özel Ümit Hastanesi'ni kurduk. Bir imece usulüyle, ilkelerimizle büyüttüğümüz hastanemiz, 2013 yılında Özel Onvak Hastanesini satın alarak, Özel Ümit Vişnelik Hastanesi'ni faaliyete geçirdik. Bugün 2 hastane ve 1 tıp merkezimiz var" dedi.

DÜNYA STANDARTLARINDA

52 doktorun ortaklığı ile kurulan Özel Ümit Hastanesi'nin bu özelliği ile dünyada belki de tek olduğunu ifade eden Dr. Ürer, "Bu, kooperatif kolektifliği esas alınan bir model. Biz de patron yoktur, hekim vardır. Her aşamada demokratik bir işleyiş vardır. Bunun en önemli artısı; işin içindesiniz, işin her alanında siz varsınız. İşin uzmanlarının aynı zamanda işin yönetiminde olması bizi farklı kılıyor, herkes hastanenin sahibidir bizde" ifadelerini kullandı.

Hastaneyi kuran ve yönetenlerin doktor olduğu Özel Ümit Hastanesi'nin temel prensibinin; ulaşılabilir, nitelikli ve sürdürülebilir sağlık hizmeti vermek olduğunu kaydeden Dr. Ürer, "Bu ilkeler hastanemize güveni sağladı ve bugün Eskişehir'de doğmuş Özel Ümit Sağlık Merkezi A.Ş., yatırımlarını yine Eskişehir'e yaparak; Avrupa ve dünya standartlarında. Bugün Eskişehir'i, bölgeyi, Türkiye'yi aştık, hatta bize hastanın gelmediği kıta kalmadı diyebiliriz rahatlıkla" diye konuştu.

670 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Eskişehir halkına hizmet vererek büyüdüklerini ve Eskişehir'e ekonomik katma değer sağlayarak, kentin büyümesine katkı sunduklarını belirten Başhekim Dr. Ürer, şunları söyledi;

"670 çalışanımız var, en önemlisi de Eskişehir dışından bu kente kaynak sağlıyoruz, bu bir katma değerdir. Güncel teknolojik cihazlarla donatılmış ve 24 saat uzman hekim desteği veren Anjiyo Ünitesi, 8 yataklı Kardiyovasküler Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi ve 6 yataklı Koroner Yoğun Bakım Ünitesi; modern doğumhaneler, dahili ve cerrahi yoğun bakım üniteleri, yanı sıra 14 yataklı Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitemiz de var. Özellikle Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi sadece Eskişehir'e değil, tüm bölge illerine hizmet vermekte ve bu alandaki ciddi bir açığı kapatmakta. Hastanemizde 27 branşta hizmet veriliyor. 38'i yoğun bakım niteliğinde olmak üzere toplam 109 yatağı olan hastanemizde; 4 ameliyathane, 1 doğumhane, 1 Genel Yoğun Bakım, 1 Yenidoğan Yoğun Bakım, 1 Koroner Yoğun Bakım ve 1 Kalp Damar Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi var. Ümit Vişnelik Hastanesi'nde 2 ameliyathane,1 genel yoğun bakım,1 yenidoğan ünitesi bulunuyor."

SAYILARDAN DAHA ÖNEMLİ OLAN NİTELİKLİ PERSONEL DENEYİMLİ DOKTORLAR

2010 yılından bu yana 38 bin 186'sı genel, 34 bin 537'si lokal olmak üzere toplam 72 bin 723 ameliyat yapıldığını aktaran Yeni Başhekim Uzm. Dr. Selim Murat Ürer, şöyle konuştu;

"Tüm göz ve retina cerrahisi ile ilgili ameliyatları yapabilecek personel ve tıbbi donanımız mevcut, organ nakli dışında, hastanemizde Kalp Damar Cerrahisi ve Kanser Cerrahisi dahil yapılamayan özellikli ameliyat yok. Özellikle 3'üncü basamak yoğun bakım standardını verebildiğimiz için tercih edildik. Yeni doğan yoğun bakımda, 350 gram doğan bebeğimiz yaşattık ve bugün 1 kilo oldu. Girişimsel radyoloji hizmetimiz başladı, hematoloji bölümü yalnızca bizde var, kalp damar cerrahımız kalbi durdurmadan ameliyat yaptığı için hastalarımızı daha kısa sürede sağlığına kavuşuyor ve çok daha rahat ediyor. Hastane içinde hemodiyaliz merkezimiz var. 156 yatağı olan hastanelerimiz, açılışımızdan bu yana yüzde 100'e yakın bir doluluk kapasitesi ile çalışmakta. Elbette bu verilerden daha önemli olan husus şudur ki; tüm bu ameliyatları başarıyla gerçekleştiren nitelikli sağlık personeli ve deneyimli doktor kadromuzla halkımızın hayatına sağlık katıyoruz."

BAŞHEKİM UZM. DR. SELİM MURAT ÜRER HAKKINDA:

Dermatoloji Uzm. Dr. Selim Murat Ürer, 1964 Balıkesir Sarkaç Köyü'nde doğdu, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1998'de mezun oldu, 1 yıl Trabzon'da pratisyen hekim olarak mecburi hizmetini tamamladıktan sonra, 1990 ile 1994 yılları arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde Dermatoloji ihtisası yaptı. Sonrasında 2005 yılına kadar ESOGÜ Tıp Fakültesi'nde hekimlik yapan Ürer, Özel Ümit Hastanelerinde Dermatolog olarak çalışmaya başladı. Bugün; kurucularından olduğu hastanede Başhekim olan Dr. Ürer, Dermatoloji bölümünde muayenelerine de devam ediyor.

52 Doktorun Ortaklığı İle Kurulan Örnek Hastane

52 Doktorun Ortaklığı İle Kurulan Örnek Hastane

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim