• BIST 9803.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Selçuk'ta sona erdi

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Selçuk'ta sona erdi
Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takviminde 2. HC kategorisinde yer alan ve 8 etaptan oluşan ve bu yıl 52.'si düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu,...

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takviminde 2. HC kategorisinde yer alan ve 8 etaptan oluşan ve bu yıl 52.'si düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 201,7 kilometrelik Marmaris - Selçuk etabı ile sona erdi.

Marmaris Ulusal Egemenlik Caddesi'nden başlayan yarışta bisikletçiler, 400-02 kara yolundan Gökova Körfezi etrafından geçerek 8 kilometrelik Sakar Rampası'nı çıktı. Ula ilçesinden geçen bisikletçiler, Muğla Cumhuriyet Meydanı'ndan geçerek D-550-14 Aydın-İzmir kara yolundan Selçuk'a ulaştı. Tekerlek farkıyla girilen etabı 5 saat 46 dakika 24 saniyelik derecesiyle İtalya'nın Southeast Venezuela'dan Jakub Mareczko kazandı. İtalya'nın Lampre - Merida takımından Sacha Modolo ise ikinci olurken, üçüncülüğü Brezilya'nın Funvic Soul Cycles-Carrefour'dan Paiva Francisco Ramon Chamorro elde etti.

AHMET ÖRKEN YARIŞI 5. SIRADA TAMAMLADI

Bu arada Torku Şekerspor'dan Ahmet Örken da etabı 5. sırada tamamlama başarısı gösterdi.

GENEL KLASMAN LİDERİ GONÇALVES

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu Caja Rural-Seguros RGA takımından Portekizli Jose Gonçalves, Kumluca-Elmalı etabı sonunda aldığı Turkuaz Mayo'yu sonraki iki etapta da koruyarak genel klasman lideri olarak tamamladı. Takımlar kategorisinde de Caja Rural-Seguros RGA, şampiyonluğa ulaştı.

Son etapta lider mayolarda da değişiklik yaşanmadı. Sprint liderinin taşıdığı yeşil mayo İtalya'nın Southeast Venezuela'dan Manuel Belletti'de kaldı.

Tırmanış liderinin taşıdığı kırmızı mayoyu İtalya'nın Lampre-Merida takımından Przemyslaw Niemiec, Türkiye güzellikleri liderinin giydiği beyaz mayoyu geçen yıl olduğu gibi Caja Rural-Seguros RGA ekibinden Luis Mas Bonet'in oldu.

ŞAMPİYON OLAN TAKIMINA KUPA BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ TARAFINDAN VERİLDİ

Tur sonunda turu şampiyon olarak tamamlayan takıma kupası Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, tarafından verildi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da yer aldığı törende önce etabı ilk üç sırada bitiren sporculara, ardından da turkuaz, kırmızı, yeşil ve beyaz mayo sahiplerine ödülleri ve hediyeleri takdim edildi. Ardından takım sıralamasında birinci olan İspanya'dan Caja Rural-Seguros RGA ekibi sporcularına ödülleri verildi.

Bu arada bazı takım sporcuları uçaklarına yetişmek zorunda oldukları için ödül törenine katılamadı.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim