• BIST 9805.64
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

500t, Bu Kez Tuzlaspor’un Mesajını Taşıyacak

500t, Bu Kez Tuzlaspor’un Mesajını Taşıyacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde hizmete soktuğu İETT'nin 500T hattı, bu kez Türkiye Futbol...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde hizmete soktuğu İETT'nin 500T hattı, bu kez Türkiye Futbol Federasyonu ve spor kamuoyunun alt liglerde mücadele eden kulüplerin mali sorunlarına dikkatini yöneltmesini amaçlayan bir yolculuğun aracı olacak.

1954'te kurulan, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın maddi ve manevi desteği ile 2013 yılında ilk kez 3. Lig'e çıkan, bir yıl sonra da 2. Lig ile tanışan Tuzlaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda bir kez daha adından söz ettirecek. Geçtiğimiz yıl ilk kez katıldığı grup maçlarında Süper Lig ekiplerini eleyerek ilk 16 takım arasına katılma başarısıyla dikkatleri üzerine çeken Tuzlaspor, bu kez ismi ilçeyle özdeşleşen 500T hat numaralı İETT otobüsüyle ile sıra dışı bir yolculuğun konuğu olacak. Tuzlaspor, Türkiye Futbol Federasyonu başta olmak üzere spor kamuoyunun alt liglerde mücadele eden kulüplerin maddi sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Fenerbahçe ile oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası H Grubu mücadelesine 500T hat numaralı İETT otobüsü ile gidecek. Güzergahında bulunmamasına rağmen özel izinle Tuzla'dan Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'na gidecek olan araç, Tuzlaspor Kulübü Başkanı Ahmet Çabuk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Tuzlaspor teknik heyeti ve futbolcuları taşıyacak.

"KULÜPLERİN MADDİ SORUNLARINA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ"

Tuzlaspor Kulübü Başkanı Ahmet Çabuk, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın maddi-manevi desteğini her zaman hissettiklerini söyledi. Başkan Yazıcı'nın spor kulüplerine hem nakdi hem de ayni yardımlarda bulunduğunu belirterek bu konuda "Tuzla Belediyesi spor kulüplerine destek vermese hepsi dip yapar" iddiasını ortaya koyan Çabuk, amaçlarının Türkiye'deki bir soruna dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Sporun Süper Lig'den ibaret olmadığını belirten Çabuk, "Alt liglerde mücadele eden yüzlerce kulüp ve binlerce sporcu var. Kulüplerin bir çoğu belediyelerin, sayılı işadamlarının desteğiyle ayakta duruyor. Bir çok kulüp, maddi sorunlar nedeniyle sahaya çıkacak 11'i bile kurmakta zorlanıyor. Nice yetenekler, kulüplerin maddi sorunları nedeniyle sporda soğuyup sahalardan ayrıldı. Zamanında efsane olan bir çok kulüp, yine maddi sorunlar nedeniyle bugün hatırlanmıyor bile. Tuzla Belediyesi'nin bize tahsis ettiği otobüsümüz de, ulaşımımızı Türkiye'nin her yerine sağlayacak imkanımız da var. Biz tüm kulüplerin ortak bir sorununa dikkat çekmek için bu yolculuğu yapacağız" dedi.

"KULÜBÜMÜZÜN TÜM İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK GÜCÜMÜZ VE İMKANIMIZ VAR"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da, Tuzlaspor'a tüm imkanlarıyla destek verdiklerini ama genel bir soruna dikkat çekmek istediklerini söyledi. Sporun çocuklar ve gençlerin enerjilerini doğru bir şekilde kullanması için önemine dikkat çeken Başkan Yazıcı, "Spora ve ve sporcuya her imkanı sağlıyoruz. İlçemiz gençliğinin sportif aktivitelere katılması, spor yapması ve sürdürmesi için biz imkanlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz. Bizim aracımız da var, kulübümüzün tüm ihtiyaçlarını taşıyacak gücümüz de var. Biz ülkemizdeki genel bir soruna dikkat çekmek istiyoruz. İnşallah bu yolculuğun son durağı, vermek istediğimiz mesajın alınmasını sağlayan bir adres olacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim