• BIST 9530.47
  • Altın 2476.557
  • Dolar 32.4225
  • Euro 34.7083
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

500 Polisin Görev Yeri Değişti

500 Polisin Görev Yeri Değişti
17 Aralık operasyonundan bu yana en büyük görev değişikliği fırtınası bugün Ankara'da esti. Ankara Emniyeti'nde 500 polisin görev yeri değiştirildi.

17 Aralık operasyonu sonrasında emniyet birimlerinde yaşanan görevden alma dalgasına bir yenisi daha eklendi. Daha önce farklı zamanlarda bin 500 dolayında polisin görev yerlerinin değiştirildiği Ankara Emniyeti'nde son olarak aralarında kritik birimlerde çalışan rütbelilerinde bulunduğu 500 dolayında polisin görev yeri değiştirildi.

500 POLİSİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Görev yeri değişikliğinden en çok etkilenen şubeler ise asayiş, güvenlik , kaçakçılık ve organize suçlarla mücadeleyle ilçe emniyet müdürlükleri oldu. Buralarda görev yapan 500'e yakın polisin görev yeri değişti.

KRİTİK BİRİMLERDE GÖREV YAPIYORLARDI

Görevden almalar şube müdür yardımcıları, emniyet amirleri, başkomiser ve memur seviyesinde gerçekleşti. Görev yeri değişitirilenlerin çoğunluğunu memurlar oluşturdu. Bu memurların büyük çoğunluğunun operasyonel yetkiye sahip olan kritik birimlerde görev yaptığı belirtildi. Böylece Ankara Emniyeti'nde 17 Aralık operasyonunun ardından görev yeri değiştirilen polis sayısı 2 bine ulaştı.

TÜRKİYE 'DE 6 BİN OLDU

Operasyon sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü ile İstanbul , Ankara ve İzmir emniyetleri başta olmak üzere çok sayıda polisin görev yerleri değiştirildi. Ankara Emniyeti'nde yaşanan son görev değişiklikleri ile Türkiye çapında görev yeri değiştirilen polis sayısı, 6 bine yaklaştı.

Görev yeri değiştirilen polisler arasında bir ay içinde ikinci kez görev yerleri değiştirilenlerin de olduğu öğrenildi.

İZMİR'DE 274 KİŞİNİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nde, bugün şube müdürlerinin de aralarında bulunduğu 274 kişinin görev yeri değişti. 17 Aralık 2013'teki üç ayrı yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından görevden almalar İzmir'de devam ediyor. Aralarında Asayiş Şube Müdürü Özgür Duman'ın da bulunduğu 274 kişinin görev yeri değiştirildi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim