• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

50 kişilik yeni MKYK: Sarayın adamları

50 kişilik yeni MKYK: Sarayın adamları
50 kişilik yeni MKYK ile AK Parti’nin duayeni sayılan 31 kişiye veda edildi. Parti yönetiminde Abdullah Gül’e yakın tek bir isim kalmazken, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekibinden hiç kimse listeye giremedi.

Hürriyet yer alan habere; Cumhurbaşkanı RECEP TAYYİP ERDOĞAN’ın, AK Parti kongresine etkisinin en net görüldüğü yer, kulislere yansıdığı gibi partinin yeni MKYK listesi oldu. 50 kişilik yeni MKYK ile partinin duayeni sayılan 31 kişiye veda edildi. Parti yönetiminde Abdullah Gül’e yakın tek bir isim kalmazken, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekibinden tek bir isim de listeye giremedi.

ABİLER ARTIK YOK

AK Parti kongresinde delegelerin oyuna sunulan MKYK listesi, partinin bundan sonraki yönetim anlayışıyla ilgili önemli ipuçları verdi. Partinin kurulduğu günden beri rol üstlenen, ağır topları sayılan çok sayıda isim, parti yönetiminden uzaklaştırıldı. Bülent Arınç, Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Beşir Atalay, Sadullah Ergin, Hüseyin Çelik, Haluk İpek, Reha Denemeç, Ekrem Erdem, Salih Kapusuz, Abdulkadir Aksu, Zeynep Karahan Uslu gibi partinin tanınan, siyasi ve ekonomik politikalarına yön vermiş isimleri yönetime giremedi. Bu isimlerin büyük bölümünün Erdoğan’dan sonra partinin başına Abdullah Gül’ün getirilmesini isteyenler olduğu biliniyor.

BİR DÖNEM KAPANDI

Mevcut MKYK listesinde olan ve Davutoğlu ile yakın çalışan Şuay Alpay, Osman Can, Mahzar Bağlı, Yasin Aktay gibi isimlere yeni yönetimde yer verilmezken, Davutoğlu’nun çalışma ekibinden parti yönetiminde yer alması beklenen Taha Özhan, Adnan Boynukara, Ertan Aydın gibi isimler de yönetimde yer bulamadı.

DAMAT DA MKYK’DA

MKYK listesinde en çok merak edilen isim olan Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak da yer aldı. Eylemlere katılan ve gazete basan Abdulrahim Boynukalın da MKYK listesinde olmamasına karşın Gençlik Kolları Başkanı sıfatıyla toplantılara katılacak. Saray’a yakınlığı ile bilinen ve çalışmalarında Tayyip Erdoğan’a danışmayı tercih eden, “Ayşenur Bahçekapılı, Aziz Babuşçu, Bekir Bozdağ, Binali Yıldırım, Bülent Gedikli, Burhan Kuzu, Edibe Sözen, Efkan Ala, Fatih Şahin, Hamza Dağ, Mehmet Müezzinoğlu, Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Ataş, Mustafa Şentop, Naci Ağbal, Nihat Zeybekci, Nurettin Canikli, Nükhet Hotar, Ömer Çelik, Öznur Çalık, Recep Akdağ, Süleyman Soylu, Yalçın Akdoğan” gibi isimler de MKYK’da dikkat çekti. 

DENGECİ İSİMLER

Yeni listede, Erdoğan’a yakın olmakla birlikte parti politikalarında daha dengeci tutum izlenmesinden yana tavır sergileyen ve ortada görünen Cemil Çiçek, Faruk Çelik, Hayati Yazıcı, Mehmet Mehdi Eker, Mehmet Ali Şahin, Mehmet Doğan Kubat, Mehmet Özhaseki, Numan Kurtulmuş, Yaşar Karayel gibi isimlere de yer verildi. İlk türbanlı vekil Merve Kavakçı’nın ablası Ravza Kavakçı Ran ile Sümeyye Erdoğan’a yakınlığı bilinen Fatma Betül Sayan Kaya da MKYK’ya girdi. Yeni MKYK listesinde 26 milletvekili yer alırken, partinin yeni yönetiminin 41’i erkekten, 9’u ise kadın siyasetçiden oluştu.

LİSTENİN YENİLERİ

Ali Aydınlıoğlu, Alev Dedegil, Ayhan Sefer Üstün, Ayşenur Bahçekapılı, Aziz Babuşçu, Berat Albayrak, Binali Yıldırım, Burhan Kuzu, Cemil Çiçek, Efkan Ala, Faruk Çelik, Fatih Şahin, Fatma Betül Sayan Kaya, Galip Ensarioğlu, Mehmet Mehdi Eker, Mehmet Babaoğlu, Mehmet Doğan Kubat, Mehmet Erdem, Mehmet Muş, Mehmet Özhaseki, Metin Doğan, Mevlüt Çavuşoğlu, Naci Ağbal, Nurettin Canikli, Ravza Kavakçı Kan, Recep Akdağ, Selçuk Özdağ, Selçuk Öztürk, Vedat Demiröz, Yaşar Karayel, Zeki Aygün.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim