• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

50 bin öğrenci tatile merhaba dedi

50 bin öğrenci tatile merhaba dedi
Kırıkkale'de 50 bin 243 öğrenci ile 4 bin 48 öğretmen, ilk yarı tatiline merhaba dedi.

Kırıkkale'de 50 bin 243 öğrenci ile 4 bin 48 öğretmen, ilk yarı tatiline merhaba dedi. Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu'nda 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının ilk karne töreni düzenlendi. Törende başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kırıkkale'de eğitim alanında büyük aşamalar kaydedildiğini açıklayan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, "Şehirde 50 bin 243 öğrenci ile birlikte 4 bin 48 öğretmen, ilk yarı tatiline merhaba dedi. Öğrencilerin daha iyi şartlarda çalışması ve öğretmenlerimizin daha iyi şartlarda eğitim verebilmesi için her gün kaliteyi artırmaya çalışıyoruz." dedi.

Asım'ın gençliğini yetiştirmek için her türlü çalışma içinde olduklarını belirten Vali Kolat, "Şu andaki çocuklar gelecekte bizim yerimizi alacaklar. Memleketi daha iyi günlere götürmeleri için onlara fırsat vermeliyiz. Çocukları tatil süresince bol bol dinlendirin. Bu arada kitap okumalarına teşvik edin. Kitaplar çocukların gelişiminde en önemli faktörlerden biridir. Çocuklara değişik etkinliklere katılmalarına teşvik edin. Bu etkinlikler, çocukların kötü alışkanlıklara katılmamalarına vesile olur." şeklinde konuştu.

Öğrencilere seslenen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, "Amacınız maddiyat olmasın. İlim nerde olursa olsun gidin bulun. Biz dimdik duran bir milletiz. Ancak milli duygu ve maneviyat için eğiliriz. Yapacağınız işi içinize sindirin. İnşallah hepiniz iyi konumlara gelirsiniz. Tatilde bol bol eğlenin. Anne ve babanızı üzmeyin. Bu günleri iyi değerlendirin ve karneniz hayırlı olsun." diye konuştu.

Karnelerin sadece öğrencilere değil, öğretmenlere, velilere ve kendilerinde verildiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin de şunları söyledi: "İyi hepimizin iyisi. kötü hepimizin başarısızlığıdır. 2015 yılını başarılı bir tablo ile bitirdik. Hepimizin bunda payı oldu. İnşallah bundan sonra da devam edeceğiz. Karne töreni düzenlediğimiz Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu'nu sık sık ziyaret ediyorum. İnşallah Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşme halindeyiz. Orta okul kısmını başka bir binaya taşıyacağız."

Öğrencilerin okul kurslarına katılmalarını isteyen Çetin, "2015 yılında 12 bin 800 öğrenci kursa katıldı. İkinci yıl için şu anda kayıtlarımız devam ediyor. Bugün itibariyle 14 bin öğrencimiz kayıt yaptırdı. Bu, Kırıkkale'nin başarısında büyük etken. İnşallah bu başarıları gelecek yıllara da taşıyacağız." diye ifade etti. Okul Müdürü Nihat Aksoy ise okulun başarılarını anlattı ve öğrenci ile öğretmenlerin okuldaki sayılarını açıkladı.

50 bin öğrenci tatile merhaba dedi

50 bin öğrenci tatile merhaba dedi

50 bin öğrenci tatile merhaba dedi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim