• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

5 Yıldır İşitme Kaybı Yaşayan Hastaya Başarılı Ameliyat

5 Yıldır İşitme Kaybı Yaşayan Hastaya Başarılı Ameliyat
Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi 5 yıldır işitme kaybı yaşayan hasta başarılı bir operasyonla ameliyat edildi.

Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi 5 yıldır işitme kaybı yaşayan hasta başarılı bir operasyonla ameliyat edildi.

Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB)Kliniğine, 5 yıldır İşitme kaybı şikayetinden dolayı baş vuran İsa Yalçın'ın yapılan muayene, tetik ve tahliller sonucunda Sağ Kulakta Otoskleroz (Kulak kireçlenmesi) teşhisi konularak ameliyata karar verildi. Doç. Dr. Cengiz Durucu gözetiminde Op. Dr. Secaattin Gülşen (KBB uzmanı) tarafından yapılan başarılı operasyonla hasta ameliyat edildi. Op. Dr . Secaattin Gülşen (KBB uzmanı), bu ameliyat, Üniversite Hastanesi dışında hiçbir hastanede yapılamadığını belirterek, "Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi teknolojiyi takip ederek, bir ilke daha imza attı, ve Bu ameliyatı başarılı bir şekilde yapmıştır. " Otoskleroz, halk arasında "kulak kireçlenmesi" olarak da bilinen bir hastalık türüdür. Bu hastalık, orta kulakta bulunan üç kemikçikten, en küçük ve en iç kısımda yer alan stapes dediğimiz üzengi kemikçiğinin, hareketsiz hale gelmesiyle kendini gösterir. Kireçlenme, bu kemikçiğin iç kulak penceresine yapıştığı yerde, etkili olur ve onun ses titreşimleriyle oluşan hareketini kısıtlayıp, bu titreşimlerin iç kulağa verimli şekilde aktarılmasına engel olur. Böylece iletim tipi işitme kaybına yol açar" dedi.

"OTOSKLEROZ HASTALARI YAVAŞ YAVAŞ İŞİTME KAYBI YAŞAR"

Otoskleroz hastaları, yıllar içerisinde yavaş yavaş işitme kaybı yaşadığını vurgulayan Op. Dr . Secaattin Gülşen, "En temel şikayetin de bu olduğu söylenebilir. Hastaların çoğunda, rahatsızlık yaşanan kulakta, çınlama söz konusu olabilir ve bu durum çoğu hastanın iki kulağında eş zamanlı olarak meydana gelmektedir. Yıllar içerisinde yerleşen ve ciddi iletişim problemine yol açan işitme kaybı ve çınlama, bu hastalığın en önemli iki belirtisi olarak sayılmaktadır. Bayan hastalar, genellikle, eğer hamilelik durumları varsa, gebelik dönemlerinde işitme kaybının daha hızlı ilerlediğini ifade etmektedirler. Stapedektomi, Otoskleroz tedavisi için günümüzde kabul edilen ve bütün dünyada yaygın olarak uygulanan temel ameliyattır. Otoskleroz ameliyatı, lokal anestezi altında veya hastanın tam uyuduğu genel anestezi altında gerçekleştirilebilir. Son zamanlarda, genellikle hem hasta hem de hekim için daha konforlu olan genel anestezi tercih edilmektedir. Otoskleroz ameliyatının toplam süresi 1 saat civarındadır. Stapedektomi, kireçlenen, hareket etmez hale gelen üzengi ya da tıptaki deyimiyle stapes kemikçiğinin bir protezle yer değiştirmesi esasına dayanır ve belli bir seviyenin üzerinde işitme kaybının bulunduğu durumlarda uygulanır. Sıklıkla kulak kanalı içinden yapılan bu ameliyatta kulak arkası veya kepçesinde herhangi bir ameliyat izi olmamaktadır, kulak zarı, özel cerrahi yöntemlerle kaldırılarak orta kulak boşluğuna girilir. İşlem; stapes ya da halk arasında bilinen adıyla üzengi kemikçiğinin, kireçlenme sonucu hareketsiz kalmasının ardından, bu kemikçiğin tabanına açılan ve ancak protezin pistonunun girebileceği boyutta oluşturulan minik bir delik ile, protezi iç kulağa doğru bir miktar uzatıp, protezin çengelini ortada bulunan kemikçiklerden inkus ya da örs kemikçiğinin koluna takma esasına dayanır" diye konuştu.

5 Yıldır İşitme Kaybı Yaşayan Hastaya Başarılı Ameliyat

5 Yıldır İşitme Kaybı Yaşayan Hastaya Başarılı Ameliyat

5 Yıldır İşitme Kaybı Yaşayan Hastaya Başarılı Ameliyat

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim