• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

5 Yıldır Çadırda Yaşayan Aile Hastalıkların Pençesinde

5 Yıldır Çadırda Yaşayan Aile Hastalıkların Pençesinde
Van'da 2011 yılında yaşanan depremde kiracı olarak oturduğu evin yıkılması sonucu 5 yıldır çadırda yaşam mücadelesi veren 6 nüfuslu Güler ailesi,...

Van'da 2011 yılında yaşanan depremde kiracı olarak oturduğu evin yıkılması sonucu 5 yıldır çadırda yaşam mücadelesi veren 6 nüfuslu Güler ailesi, şimdilerde ise çeşitli hastalıklarla mücadele ediyor.

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Halilağa Mahallesi'nde 20 yıldır oturduğu evin depremde yıkılması sonrası 6 nüfusuyla birlikte çadırda yaşamını ikamet ettirmeye çalışan Aziz Güler (65) yardım eli bekliyor. Depremin meydana gelmesiyle birlikte 5 yıldır çadırda kalan ve siyasiler başta olmak üzere kimsenin el uzatmamasından dert yanan Güler, kalp hastalığının yanında şeker ve kanserle de mücadele etmeye çalışıyor. Yıllarca bekçilik yaparak geçimini sağlayan Güler, kalp ameliyatı olduktan sonra 5 yıldır sağlıksız ortamlarda yaz kış demeden çocuklarıyla birlikte yaşıyor. 4 öğrencisi olan aile maddi imkansızlıklardan dolayı çocuklarının iyi eğitim alamamasından şikayetçi. 2 çocuğu lisede okurken, büyük kızı da üniversiteye giden Güler ailesi şimdi de hastalıkların pençesinde. Kalp ameliyatı olduktan sonra çalışamadığını, kolu kanadının kırıldığını anlatan Güler, "Haber yapmanıza rağmen bizi çok ziyaret eden oldu. Ama bize bir yardım eli uzatan olmadı. Her geçen gün durumumuz giderek kötüleşiyor. Ben kalp hastasıyım, daha önce kalp ameliyatı oldum. Kulaklarım depremden sonra duymaz oldu. Bu sağlıksız koşullar yüzünden şimdi de şeker ve kanser hastalığına yakalandım. Çocuklarımın hastalanmasından korkuyorum. Şuan ailemle perişan bir haldeyim. Ben devletimizden bize sahip çıkmasını bekliyorum. Yardımsever insanlarımızın bize de bir el atmalarını bekliyorum. 5 yıl boyunca kar kış demeden gece gündüz bu çadırın içerisinde yaşıyoruz" dedi.

Güler ailesinin evli olan kızı Ayşe Sulhan ise ailesinin 5 yıldan beri bu çadırda yaşadığını belirterek, "Siyasiler başta olmak üzere hiçbir şekilde bu aileye bir yardım yapılmadı. Kömürleri olmamasına rağmen hala kömür verilmiyor. Babam kalp hastası, şeker hastası hiçbir şekilde kendisini iyi hissetmiyor. Bu çadırda havasızlıktan rutubetten dolayı hasta oluyor. Bir sağlık güvencemiz yok. Biz artık devletin bize el uzatmasını istiyoruz. Babam çok hasta, şimdi de kanser çıktı. Bize artık bir yardım eli uzatın hiç olmazsa bu aileye bir ev tahsis edilsin. Bu aileyi de mağdurluktan kurtarın" dedi.

Banyo ve tuvaletin olmadığı yerde, anne tüm bulaşıkları çetin kış koşulları altında dışarıda yıkamak zorunda kalırken, çadır içerisinde orta yerde duran mutfak tüpü ve elektrikli soba ise facialara davetiye çıkarıyor. Baba Aziz Güler ise tüm zorluklara rağmen çadırı kar suları ile soğuklara karşı korumaya çalışıyor.

5 Yıldır Çadırda Yaşayan Aile Hastalıkların Pençesinde

5 Yıldır Çadırda Yaşayan Aile Hastalıkların Pençesinde

5 Yıldır Çadırda Yaşayan Aile Hastalıkların Pençesinde

5 Yıldır Çadırda Yaşayan Aile Hastalıkların Pençesinde

5 Yıldır Çadırda Yaşayan Aile Hastalıkların Pençesinde

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim