• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

5 yılda 15 bin turiste demir çember çevirtti

5 yılda 15 bin turiste demir çember çevirtti
Antalya Manavgat Taşağıl Mahallesi Muhtarı Ali Nail Arseven, alternatif turizm kapsamında 5 yıl içinde tarihi taş evler avlusunda 15 bin turiste demir çember...

Antalya Manavgat Taşağıl Mahallesi Muhtarı Ali Nail Arseven, alternatif turizm kapsamında 5 yıl içinde tarihi taş evler avlusunda 15 bin turiste demir çember çevirtti.

Kendi imkanları ile 3 tarihi taş evi restore ettirerek turizme kazandıran Taşağıl Muhtarı Ali Nail Arseven, tarihi taş evleri ziyarete gelen turistlere geçmişte mahalle çocuklarının oynadığı çember çevirme oyununu göstererek birlikte çember çeviriyor. Muhtar Arseven, zaman zaman çember çevirmede birinci gelen turiste günün anısı olarak demir çember ile Taşağıl portakalı suyu ikram ediyor.

Taşağıl Muhtarı Arseven, "Alternatif turizm kapsamında 5 yıl içinde başta Rus, Batı ve Kuzey Avrupalı turistler olmak 15 bin turiste mahallemizde çember çevirmesini öğrendik. Bölgemizde köy turizminin yaygınlaşmasına öncü olduk. Yaptığımız bu çalışmalar Antalya'nın bazı köylerinde köy turizminin hayata geçmesine vesile olduğumuz için mutluyuz." dedi.

'Meselenin bir turiste demir çemberi çevirtmek" olmadığını belirten Arseven, meselenin turistle aynı dili kullanarak geçmişin çocuk oyunlarını birlikte hareket ederek nostalji yapmak olduğunu kaydetti.

Bu sene hedeflerinin Taşağıl'da 80 yıllık bir taş evi restore ettirerek turizme kazandırmak olduğunun altını çizen Arseven, "Biz bir mahalle olarak tarihi taş evlerde 5 binin üzerinde turisti ağırlayabiliyorsak bu büyük bir başarıdır aslında. Aslında Antalya'nın çoğu mahallesi alternatif turizm cenneti. Keşfedilmeyi bekliyor. Biz buna Taşağıl'da taş evleri keşfederek başladık. İlk önceleri bu taş evleri ve içlerindeki eşyaları görmeye turist gelir mi? diye çok endişe ettik. Çok kişi de bizimle alay etti. Bugün ise köy turlarına her geçen ilgi arttıyor. Buda bizi sevindiriyor." ifadesinde bulundu.

5 yılda 15 bin turiste demir çember çevirtti

5 yılda 15 bin turiste demir çember çevirtti

5 yılda 15 bin turiste demir çember çevirtti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim