• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

5 Yaşını Geçen Ambulans Vakaya Gönderilmiyor

5 Yaşını Geçen Ambulans Vakaya Gönderilmiyor
İl Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen törende ambulans sürücülerine anahtarlarını veren Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, "En yaşlı ambulansımız...

Amasya'da 7 acil yardım ambulansı düzenlenen törenle hizmete girdi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen törende ambulans sürücülerine anahtarlarını veren Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, "En yaşlı ambulansımız 4 yaşında. 5 yaşını geçen araç vakaya gönderilmiyor. Sıfır riskle hastamıza ulaşılmaya çalışılıyor" dedi.

Törende yaptığı konuşmada son dönemde en büyük yatırımlardan birinin de sağlık alanında yapıldığını, insana verilen değerin artmasıyla berabere bir zihniyet değişimi ve kalite artışının yaşandığını belirten Vali Çomaktekin, Avrupa standartlarında, hatta üstünde olan ambulanslarla her mevsim ve iklim şartlarına uygun bir şekilde tasarlanan, içinde en güzel alet ile edevatlarının olduğu ve en güzeli de iyi yetiştirilmiş sağlık personeliyle beraber bu hizmetlerin sunulmaya çalışıldığını vurguladı.

Helikopter ambulans ve uçak ambulansların da ülkenin dört bir yanında hizmet verdiğine değinen İbrahim Halil Çomaktekin, "Eskiden yurt dışından gelen vatandaşlarımız hep özlem duyardı. Sağlık alanında Avrupa'da yaşadıklarını anlattıklarında "bizim de olacak mı?" gibi, bir hayal gibi bakardık. Artık bunu sağladık. En yaşlı ambulansımız 4 yaşında. 5 yaşını geçen araç vakaya gönderilmiyor. Sıfır riskle hastamıza ulaşılmaya çalışılıyor. Yolda bir arıza, sıkıntı olur diye o riski almıyoruz. Yeni, 3-4 yaşlarında anında süratli bir şekilde vakaya ulaşılıyor" şeklinde konuştu.

Ambulansların vakaların yüzde 96'sına ilk 10 dakika içerisinde, kırsalda ise yarım saat içerisinde ulaştığına değinen İl Sağlık Müdürü M. Rüştü Ertosun da, "Burada hizmete girecek olan 7 adet 112 acil yardım ambulansı ile il merkezimiz ve ilçelerimizde hizmet vermekte olan ambulanslarımız yenilenecek ve 2002 yılında 3 adet iken bu dağıtımımızla birlikte toplamda 35 ambulansımız vatandaşlarımıza hizmet verecektir. Sağlık Bakanlığımızca bu 7 araç için 1 milyon 335 bin 642 TL harcama gerçekleştirilmiştir. Bunların yanında gerekli durumlarda kullandığımız bir adet özel donanımlı obez ambulansımız ve kış aylarında ihtiyaç duyulan 2 adet kar paletli ambulansımız mevcuttur. İlimiz genelinde acil vakaların nakli için görev yapmakta olan kara ambulanslarımıza ek olarak gerektiğinde bakanlığımız adına Samsun'da bulunan ambulans helikopter ve Ankara'da bulunan ambulans uçak göreve çağrılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmaktadır" ifadelerini kullandı.

Ertosun, sağlık hizmeti sunumunda kendilerine öncülük yaparak destek olan Vali İbrahim Halil Çomaktekin'e, tüm yatırımlarda ve ihtiyaçlarda Ankara'da destek olan Milletvekilleri Haluk İpek ve Prof. Dr. Naci Bostancı'ya, her zaman desteğini gördükleri Belediye Başkanı Cafer Özdemir'e teşekkür etti.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Faruk Tonga ile Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz ve diğer yetkililerin de katıldığı törende kurdele kesiminin ardından ambulans sürücülerine anahtarları verilip ambulansların donanımı hakkında bilgi sunuldu.

5 Yaşını Geçen Ambulans Vakaya Gönderilmiyor

5 Yaşını Geçen Ambulans Vakaya Gönderilmiyor

5 Yaşını Geçen Ambulans Vakaya Gönderilmiyor

5 Yaşını Geçen Ambulans Vakaya Gönderilmiyor

5 Yaşını Geçen Ambulans Vakaya Gönderilmiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim