• BIST 9530.47
  • Altın 2484.901
  • Dolar 32.5016
  • Euro 34.8472
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

5 Yaşındaki Çocuklar Jimnastik İle Büyüyor

5 Yaşındaki Çocuklar Jimnastik İle Büyüyor
Kocaeli'de temel spor branşı jimnastik ile yola çıkan minikler, spor kültürü ile büyüyor.

Kocaeli'de temel spor branşı jimnastik ile yola çıkan minikler, spor kültürü ile büyüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, spora başlama yaşını 5'e düşürdü. Küçük yaşta edinilen alışkanlıkların hayat boyu sürmesi ilkesinden hareket eden Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde faaliyet gösteren Spor Okulları ile söz konusu hedefe ulaştı. Henüz ilkokula başlamamış olan anaokulu düzeyindeki çok sayıda çocuk, bugün Spor Okulları'nın jimnastik branşı ile spora başlamanın ayrıcalığını yaşıyor.

Dünya spor literatüründe tüm dalların temeli olarak kabul edilen jimnastik ile spora başlayan bir çocuğun ileriki yaşlarda branşlaştığı dalda yüksek başarı göstermesi nedeniyle Kocaeli'de de 5 yaş grubu çocuklar jimnastik eğitimi ile tanıştırılıyor. Çocukların yaşının oldukça küçük olması ve ders formatından sıkılmamaları için eğitmenler tarafından farklı bir metot uygulanıyor. Çocuklar dersleri oyun formatında görüyor. Bu çerçevede minikler, koşmayı, sıçramayı, dengede durmayı, esnekliği ve tırmanmayı eğlenceli bir yöntemle öğreniyor.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi minik dostlarının derslere gelebilmeleri için her türlü kolaylığı düşünüyor. Çocuklar ders saatinden önce Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerle alınarak, İzmit Vinsan Tesisleri'ndeki Jimnastik Salonu'na getiriliyor. Çocuklar, dersin ardından yine Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerle okullarına teslim ediliyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yaşındaki jimnastik branşı öğrencileri temel spor branşının öğrenmenin yanı sıra hayata dair önemli bilgileri şimdiden ediniyor. Disipline olmayı, sıraya girmeyi ve arkadaşına saygı duyma gibi değerleri öğrenen çocuklar, küçük yaşta büyük hedefleri olduğunu kanıtlıyor.

5 Yaşındaki Çocuklar Jimnastik İle Büyüyor

5 Yaşındaki Çocuklar Jimnastik İle Büyüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim