• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

5. ve 9. sınıflara yeni müfredat

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim-öğretim yılı başlarken 5 ve 9’uncu sınıf müfredatını öğrencilerin daha çok ilgisini çekecek şekilde düzenlendi.
Yeni değişimle birlikte 5’inci sınıfta matematik, fen bilimleri ve İngilizce dersleri, 9’uncu sınıfta matematik, fizik, kimya, biyoloji derslerinin müfredatları yenilendi. Yeni müfredat, eskisine göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha detaylı planlandığı için konuların gereksiz ayrıntıları çıkarıldı ve öğrencilerin düzeyine uygun konu içerikleri belirlendi.
 
Eskiden müfredatın esnekliğinden dolayı MEB onaylı kitaplarda farklı konu sıralamaları bulunuyordu. Bu durum öğretmen ve öğrencileri olumsuz etkiliyordu. Yeni müfredatla bu durum düzeltilerek belli bir müfredat sırası zorunlu tutularak konu farklılığı karmaşası ortadan kaldırılmış oldu. Müfredatın değişmesiyle ilgili bilgi veren Zambak Yayın Grubu Yayın Genel Yönetmeni Sami Yıldız, "Müfredatın hafifletildiği ve matematiğin daha kolay öğrenilebilir hale getirilmeye çalışıldığı memnuniyetle görülmektedir. Öğrenciler yeni müfredatla bilmeleri gerekmeyen birçok ayrıntıdan kurtuldu. Bu durum hem öğrencilere matematiği sevdirecek hem de matematik öğrenme düzeyi yükselecektir. Ancak MEB’in yeni onayladığı 9’uncu sınıf matematik kitabının bin 100 sayfadan fazla olması çocukları olumsuz etkileyebilir. Yeni müfredatla matematik kolaylaştı derken bu tür kitaplarla çocukların gözü korkabilir." şeklinde konuştu.
 
Zambak Yayınevi olarak 5’inci ve 9’uncu sınıf yayınlarını yeni müfredata uygun olarak tekrar yazıldığını belirten Yıldız, "Bütün kazanımları yeni müfredata uygun olarak yorumladık ve zengin görsel materyallerle konunun öğrenilmesini kolaylaştırdık. Sadece çoktan seçmeli sorular kullanarak değil açık uçlu sorularla, yazılıya hazırlık sorularıyla desteklediğimiz yayınlarımız hem öğrenmeyi kolaylaştırıp çeşitlendiriyor hem de SBS yerine getirilen yeni sınav sistemine uygun soru tipleriyle öğrenciyi sınavlara hazırlıyor." ifadelerini kullandı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim